De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken en wordt voor een groot gedeelte live uitgezonden door ZFM.


Muzikanten en Bands krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. De competitie biedt de deelnemers de kans podiumervaring op te doen, feedback te krijgen van professionals, bekendheid te verwerven en potentieel naar huis te gaan met een goed gevuld prijzenpakket.

Uit alle aanmeldingen worden 24 acts geselecteerd die het tegen elkaar op nemen in vier voorrondes. Elke voorronde wordt er een winnaar gekozen door de professionele jury. Daarnaast valt er ook iedere ronde een publieksprijs te winnen.

De Rob Acda Award is opgericht als eerbetoon aan de (veel te jong) overleden Rob Acda, de eerste programmeur van Patronaat en manager van groepen als De Dijk en The Pretty Things. In de Haarlemse muziekscene stond hij bekend als een bevlogen persoonlijkheid, maar bovenal was hij iemand met een uitgesproken mening over popmuziek. Met enorme bevlogenheid en een niet aflatende energie zette hij zich in om dit genre in de breedst mogelijke zin een plek te geven die het in zijn ogen verdiende. 

Bekende winnaars en finalisten zijn Ethereal, Stuurbaard Bakkebaard, The Sheer, The Hype en FunkAbilities (voorloper Chef’Special). De Rob Acda Award wordt dit jaar voor de 23e keer georganiseerd.

Deel dit bericht!