Egmond aan den Hoef/Zandvoort – De Krochten, een ZFM Radioprogramma op de woensdagavond, waarin wij op zoek gaan naar “de wortels van de Nederrock”.

In deze 1e aflevering van De Krochten zijn wij op bezoek bij Frank Kraaijeveld.

Frank is oprichter en voorman van de Beverwijkse band Bintangs, die in 2021 hun zestigjarig bestaan vieren. Naast muzikant is Frank ook vormgever en ook daar gaan wij het over hebben.

We worden door Frank ontvangen op zijn klooster in Egmond aan den Hoef. Tien jaar geleden kocht hij, samen met anderen, dit pand en de gigantische kloostertuin erbij. Met een beetje fantasie zie en hoor je de ouwe nonnen nog door de gangen schuifelen. Kraaijveld: “In het kapelgedeelte hangt zelfs nog de geur van het klooster.”

Frank, inmiddels zelf ook op leeftijd, leeft een heel ander leven dan de vorige bewoners. Daar waar die vrouwen na binnenkomst nooit meer buiten kwamen, is Kraaijeveld nog regelmatig ‘on the road’ met zijn band Bintangs. Al zestig jaar lang. Alleen nu vanwege de coronacrisis even niet. Bintangs is daarmee de oudste nog bestaande rockband van ons land.

Kraaijeveld: “Toen ik zestien was en met Bintangs begon, had ik absoluut niet het idee dat ik dat op mijn 76ste nog steeds zou doen.”

En hij denkt nog lang niet aan stoppen. “Zodra ik op het podium sta, mijn ogen sluit en begin te spelen en zingen, ben ik nog steeds dat jongetje van zestien. Voor het geld hoef ik het niet te doen, maar je doet het omdat het een soort drive is.”

  1. De Krochten aflevering 1, 1e uur: Frank Kraaijeveld De Bintangs 59:03
  2. De Krochten aflevering 1, 2e uur: Frank Kraaijeveld De Bintangs 57:21

Frank Kraaijeveld in gesprek met een goed glas wijn. Foto: Pim Grooff (c)
Deel dit bericht!