Op 27 oktober is de Zandvoortse gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de verlenging van de licentie voor ZFM Zandvoort. Dit volgde op eerdere commissiebrede steun, waarbij alle raadsfracties zich positief over ZFM Zandvoort hebben uitgesproken.

De omroep Haarlem 105 heeft ook de zendvergunning voor Zandvoort aangevraagd maar er kan per gemeente slechts 1 lokale omroep zijn. Zandvoort heeft al 30 jaar zijn eigen omroep ZFM Zandvoort. Bij de behandeling voor de verlenging in de Raadscommissie hebben zowel Wessel van Opstal van Haarlem 105 als ZFM Zandvoort voorzitter Maureen Bal hun verhaal toegelicht.
Na de toelichting op vragen die de commissieleden hebben gesteld, hebben deze hun conclusie getrokken om ZFM Zandvoort ook voor de komende vijf jaar de licentie te gunnen.

Het college van burgemeester en wethouders hadden eerder al een positief advies gegeven om de licentie van de lokale omroep voort te zetten.

Wat regelmatig terug komt tijdens de discussie is dat een flink deel van de raadscommissie een nieuw te vormen streekomroep niet ziet zitten.
Belinda Göransson van de VVD Zandvoort laat weten dat de omroep met beide benen in het Zandvoortse zand zit en al verweven is met de Zandvoortse samenleving.
Opvallend is dat Van Opstal van Haarlem 105 in de commissie heeft gezegd dat de Zandvoortse omroep een samenwerking niet ziet zitten, terwijl Bal precies het tegenovergestelde zegt.

Deel dit bericht!