De Krochten aflevering 3 –  Hans Vandenburg

AMSTERDAM – We zijn vandaag (maandag 9-10-2020) op bezoek in Amsterdam. Thuis bij Hans Vandenburg, onze gast van deze aflevering van “De Krochten, een zoektocht naar de wortels van de Nederrock”.

Hans Vandenburg is de markante voorman van de Haagse popband Gruppo Sportivo. Hij speelt daarnaast in onder anderen Buddy Odor Stop en Dierenpark, brengt enkele soloplaten uit en produceert platen van andere groepen.

Gruppo Sportivo is een Haagse popband, die werd opgericht in 1976 en vooral grote populariteit in Nederland genoot eind jaren 70 – begin jaren 80. De band had veel succes met de albums 10 Mistakes en Back to ’78. Liedjes als Beep Beep Love, Hey Girl, Disco Really Made It (waarin disco feitelijk gehekeld werd: “it’s empty and I hate it”) en Tokyo werden klassiekers en zijn nog steeds veel te horen op de radio.

Klik op 1 van de 2 uren hieronder, het interview begint meteen. Veel luisterplezier!  1. De Krochten aflevering 3, 1e uur: Hans Vandenburg o.a. Gruppo Sportivo, Buddy Odor Stop en Dierenpark 58:00
  2. De Krochten aflevering 3, 2e uur: Hans Vandenburg o.a. Gruppo Sportivo, Buddy Odor Stop en Dierenpark 60:41
Deel dit bericht!