ZANDVOORT – In deze uitzending kwamen er een aantal interessante gasten langs. Redacteur Gert-Jan Kuijk had weer zijn best gedaan om er een leuk programma van te maken.

Marco Termes was opnieuw te gast om in het kader van de maand van de poëzie, enkele gedichten voor te lezen uit zijn bundel “Ontroerend Goed” en het was inderdaad ontroerend. Als tweede persoon in de uitzending maar eerste via de telefoon was Peter Tromp aan de beurt en hij vertelde over de stand van zaken in het Zandvoortse ondernemersland en dat hij hoopte dat de corona-crisis toch echt snel voorbij is. Daarna was Cor Besselink, zorgcoördinator van Querido, aan de beurt om toe te lichten hoe het in deze koude tijden is geregeld met de opvang van daklozen in Zandvoort.

In het tweede uur kwam Martijn Akkerman de status geven van de voorbereidingen voor de verkiezingen in maart. Hij deed ook nog een oproep voor stem-tellers want daar was nog een tekort aan. Daarna was Bob Klaassen aan de beurt, de nieuwe voorzitter van het Rode Kruis afdeling Zuid-Kennemerland. Deze organisatie is ontstaan na de fusie van het Zandvoortse Rode Kruis met de Haarlemse zuster-organisatie. Hij blikte op de nieuwe organisatie en wat dit inhoud voor Zandvoort. Ook lichtte hij toe hoe het nu zit met het Rode Kruis-gebouw aan de Nicolaas Beetslaan, onder Zandvoorters beter bekend als de oude Josina van den Ende kleuterschool. Dit gebouw is recentelijk verkocht aan de gemeente en de nieuwe Rode Kruis organisatie Zuid-Kennemerland huurt dit nu terug voor langere tijd. Al;s laatste volgde er een interessant gesprek met Kimberley Bakker, wijkverpleegkundige en werkzaam in een Corona wijkteam. De interviews staan hieronder; klik op de link en u kunt direct luisteren.

Heeft u zelf een tip voor onze redactie, dan kunt u contact opnemen met onze redacteur Gert-Jan Kuijk via telefoonnummer 06-57209720

  1. Marco Termes met een gedicht uit zijn bundel “Ontroerend Goed” deel 1 GMZ-2021-02-13-01 2:47
  2. Marco Termes met een gedicht uit zijn bundel “Ontroerend Goed” deel 2 GMZ-2021-02-13-02 1:07
  3. Peter Tromp over de stand van zaken bij de Zandvoortse ondernemers in Corona-tijd GMZ-2021-02-13-03 11:02
  4. Gerard Scholten over de dieren in de duinen in de vorstperiode GMZ-2021-02-13-04 11:08
  5. Cor Besselink, zorgcoordinator van Querido over de daklozen-opvang in Haarlem en Zandvoort GMZ-2021-02-13-05 12:08
  6. Martijn Akkerman over de voorbereidingen voor het stemmen in maart GMZ-2021-02-13-06 14:37
  7. Bob Klaassen, de nieuwe voorzitter van het Rode Kruis afdeling Zuid-Kennemerland over de status na het samengaan van het Rode Kruis Zandvoort en Haarlem GMZ-2021-02-13-07 11:29
  8. Kimberley Bakker verteld over het dagelijkse leven van een wijkverpleegkundige, werkzaam in een Corona wijkteam GMZ-2021-02-13-08 11:24
Deel dit bericht!