ZANDVOORT – In alweer de 11e uitzending van Rainbow Radio Zandvoort een uitzending in het kader van De Week van de Lentekriebels en de actualiteit rond de homo-conversie-therapie, ook wel de homogenezing. En er was nog meer informatie. Het programma werd gepresenteerd door Ronald Hueskens en Anja Westerweel. De techniek en (voor)montage werd verzorgd door Cor Draijer.

Als eerste kwam Clausel Post aan het woord. Clausel is de Coordinator Beleid Gezonde School voor een tweetal basisscholen in Zandvoort en hij legt uit wat dit precies inhoud. Als tweede gast was Werner Borkes aan de lijn, hij is Festival Director van de Roze Filmdagen en dit 11 dagen durende gebeuren gaat dit jaar in verband met Corona, wél door maar dan wel online van 11 t/m 21 maart. De laatste gast van het 1e uur was Jansje Meijman. Zij is Theaterdocent en Regie-assistent en heeft een onderzoek gedaan onder theatermakers van vier educatieve voorstellingen ten behoeve van relationele en seksuele vorming voor kinderen in het basisonderwijs.

In het 2e uur kwam Jacques Zonne in de uitzending. Hij was in 1978 onder valse voorwendselen van een vakantie van 2 weken naar een instelling voor homogenezing gelokt en moest daar 2 jaar verplicht verblijven. Na ruim 40 jaar heeft hij daar nog steeds trauma’s van. Een horror-verhaal waarmee maar weer eens duidelijk werd, dat dit soort therapieën eigenlijk alleen maar schadelijk zijn en daarom verboden dienen te worden. In aansluiting daarop werd D66 Tweede Kamerlid Vera Bergkamp geïnterviewd over een wetsvoorstel om de beoogde homogenezing in therapie-centra te verbieden. Als laatste kwam Elsbeth Reitzema van Rutgers aan het woord over de Week van de Lentekriebels. Speciaal hiervoor heeft zij namens Rutgers een lespakket ontwikkeld. Tijdens de nationale projectweek voor het speciaal en basisonderwijs geven deelnemende scholen hiermee een week lang les over relaties, weerbaarheid en seksualiteit.

Klik op het onderwerp hieronder en het interview begint meteen.

  1. Wat doet de coordinator beleid Gezonde School met de week van de lentekriebels? RRZ-2021-03-01-01 – Gast: Clausel Post 11:12
  2. Interview met de directeur van de Roze Filmdagen die dit jaar online zijn RRZ-2021-03-01-02 – Gast: Werner Borkes 8:03
  3. Interview over educatief theater voor relationele en sexuele vorming in het basis-onderwijs RRZ-2021-03-01-03 – Gast: Jansje Meijman 10:58
  4. Een slachtoffer van conversie-therapie verteld over Homogenezing RRZ-2021-03-01-04 – Gast: Jacques Zonne 12:50
  5. Interview met Vera Bergkamp, Tweede Kamerlid voor D66 over de wet om homogenezing te verbieden RRZ-2021-03-01-05 – Gast: Vera Bergkamp 10:57
  6. Interview met de Rutgers Stichting over de Week van de Lentekriebels RRZ-2021-03-01-06 – Gast: Elsbeth Reitzema 8:42
Deel dit bericht!