ZANDVOORT – Op een druilerige dag in maart (zaterdag 6 maart 2021) keert Dirk Polak terug naar Zandvoort, waar hij in zijn jeugd al kwam met zijn familie die daar een zomerhuisje bezaten.

Dirk is musicus, schilder, schrijver, platenbaas / producer, Amsterdammer en rasverteller [1953]. Hij is voorman van o.a. de cultband Mecano waarmee hij eind jaren 70 startte als punkband en uitgroeide tot één van de beste Nederlandse Postpunk/New Wave bands en nog steeds actief is. Ook heeft hij het afgelopen jaar een nieuwe plaat met Mark Ritsema en hun band Polar Twins uitgebracht, schildert en werkt gestaag aan het afronden van zijn romancyclus Suicity.

Kortom een goed moment om stil te staan bij het omvangrijke oeuvre van deze kunstenaar.

Vanaf zijn de roerige jaren van zijn jeugd, de vriendschappen met onder andere Ramses Shaffy en Theo van Gogh. Maar vooral over de muziek die een leidende rol speelde en speelt in zijn leven. Veel aandacht voor zijn band Mecano die successen vierde in Nederland, Griekenland, Israël en Frankrijk en nog steeds muziek uitbrengt.

Een 2 uur durend interview afgewisseld met muziek die belangrijk is en was voor de ontwikkeling van de muziek van Dirk Polak, maar ook muziek van zijn eigen bands Mecano, Polar Twins en zijn Nederlandstalige CD’s die hij onder eigen naam met hulp van zijn goede vriend Theo van Gogh heeft uitgebracht.

Ook zijn band met Zandvoort, circuit en 50 jaar strandhuisje, komt uitvoerig aan bod.

Twee uur is eigenlijk niet voldoende om een volledig beeld van deze homo universalis te krijgen, maar de mannen van de Krochten doen een manhaftige poging daartoe…..

Klik op 1 van de 2 uren hieronder om te luisteren naar het gesprek met Dirk Polak op 6 maart 2021 in Zandvoort.

  1. De Krochten aflevering 005, 1e uur: Dirk Polak Voorman van o.a. de cultband Mecano 58:25
  2. De Krochten aflevering 005, 2e uur: Dirk Polak Voorman van o.a. de cultband Mecano 60:51
Deel dit bericht!