ZANDVOORT – Voor deze aflevering had onze redacteur Gert van Kuijk, tevens oprichter van het Oogcafé, weer zijn ontzettend best gedaan om er een leuk programma van te maken. Mocht u nog tips voor de Goedemorgen Zandvoort redactie hebben, dan kunt u hem altijd even bellen op 06-5720 9720. De presentatie werd deze week gedaan door onze koninklijk onderscheiden Ben Zonneveld en de techniek en muziek-samenstelling werd gedaan door onze Eerstejaars student Journalistiek, Jelmer Koper.

Als eerste kwam Marco Deen van de PVV aan het woord, die recentelijk de politiek opschudde met een tweetal interpellatie-verzoeken welke samen werden ingediend met de Ouderen Partij Zandvoort. Deze gingen over de de groei van het aantal strandbungalows en de ontstane ruzie met de provincie over de ontsluitende nieuwe toegangsweg voor het circuit. De provincie vindt deze onveilig in verband met de fietsers die ook over de busweg rijden maar de ernaast gelegen toegangsweg naar de camping, die zomers volop wordt gebruikt, zou wel veilig zijn. Erg vreemd dat de ene toegangsweg wél en de andere toegangsweg níet veilig zou zijn maar dat terzijde. Verder wilde de gemeente Zandvoort bepaalde documenten (brieven) van de Provincie geheim houden terwijl deze gewoon in te zien waren op de website van de Provincie Noord-Holland. Als tweede onderwerp kwam Suzanne Klaassen in de uitzending die het één en ander kwam toelichten over Juttersgeluk en het grote milieuprobleem dat Plasticsoep heet. Dagelijks gaan de mensen van Juttersgeluk naar het strand om zwerfplastic op te rapen, zodat dit niet (weer) in zee belandt. Op innovatieve wijze maken ze hiervan nieuwe producten. Er is een webshop en er zijn diverse verkooppunten.

Als derde en laatste gast kwam Ralph Weijers, algemeen manager bij drophouse iets vertellen over het concept drophouse cq. tiny houses.

In het tweede uur heette het programma Goedemiddag Zandvoort en spraken we in de rubriek “Hoe is het nu met…” de inmiddels gepensioneerde en voormalige gemeentelijke Beleidsmedewerker Openbare Ruimte maar nog steeds actieve Ruud Willigers die net hard-hollend en voor de lol een rondje strand had gedaan. Daarna was het de beurt aan Hanneke Mel-Schipperijn, mede-eigenaar van Paviljoen Jeroen die een gratis platform voor alle ondernemers in Zandvoort is gestart onder de noemer “Koop Lokaal in Zandvoort”. Als laatste kwam D66 wethouder en 2e loco-burgemeester Raymond van Haeften een update geven over het bloedprikken in Pluspunt (momenteel alleen mogelijk op vrijdagmorgen van 8:00 – 9:00 uur op afspraak in Pluspunt) en de status en voortgang van de side-events tijdens de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix die gepland staat van 3 tot 5 september van dit jaar. Hierna was de koek voor deze week weer op en wilt u een interview na-luisteren, dan kunt u hieronder klikken op één van de onderwerpen.

  1. De recentelijke Interpellatie-debatten GMZ-2021-04-24-01 – Gast: Marco Deen 17:50
  2. Update over Juttersgeluk en de plastic soep in de zee GMZ-2021-04-24-02 – Gast: Suzanne Klaassen 8:53
  3. Over het concept “Drophouses” cq “Tiny houses” GMZ-2021-04-24-03 – Gast: Ralph Weijers 12:01
  4. In de rubriek “Hoe gaat het nu met…” GMZ-2021-04-24-04 – Gast: Ruud Willigers 15:41
  5. Over de website Koop Lokaal in Zandvoort GMZ-2021-04-24-05 – Gast: Hanneke Mel 6:04
  6. Over het bloedprikken en de voortgang van de F1 side events GMZ-2021-04-24-06 – Gast: Wethouder Raymond van Haeften 23:47

Deel dit bericht!