ZANDVOORT – De uitzending van 8 mei 2021 was deze keer weer gevuld met allerlei leuke wetenswaardigheden en onder andere een mooi gedicht van de dichter, schrijver en kunstenaar Marco Termes die zijn recent gepubliceerde gedicht “Ode aan Moeder” ten gehore kwam brengen. De uitzending werd gepresenteerd door Ben Zonneveld, de redactie werd gedaan door Gert-Jan van Kuijk en de muziekkeuze en techniek door Cor Draijer. Daarna kwam voorzitter Maureen Bal van de Stichting Zandvoortse Omroep Organisatie, waaronder radio ZFM valt, in de uitzending om even terug te blikken op de tweestrijd die er was met Haarlem 105 en een vooruitblik waar we met de omroep verder vooruit willen gaan. Vervolgens kwam Andor Sandbergen aan het woord in de rubriek “Hoe gaat het nu met…”. Als tussendoortje en omdat de volgende gast niet gebeld kon worden en zelf moest inbellen, werd er even gesproken met Gert-Jan van Kuijk over het redacteur-schap voor ons programma. Als snel belde Gerrie Rutte (nee, geen familie van…) zelf naar de studio om te vertellen hoe het met de activiteiten bij Stichting Pluspunt Zandvoort staat. Het uur vloog om en in het tweede uur, wat eigenlijk Goedemiddag Zandvoort zou moeten heten want iedere presentator verslikt zich steevast in goedemorgen zeggen tegen de gasten terwijl het middag is geworden, kwam Menno Hoekstra vertellen hoe het met de Scouting Stella Maris St.Willibrordus in Corona-tijd staat. De Gastconservator van het Zandvoorts Museum, Dolf Middelhoff, kwam hierna vertellen over de nieuwe en door hem samengestelde tentoonstelling ‘Ode aan het Landschap’. De Zandvoort-promotor pur sang en blogger Kristel Veerman, die inmiddels al ruim 5 jaar in de mooiste badplaats van Nederland woont, kwam vertellen over haar Zandvoort Beach Blog “Liefs uit Zandvoort” waar ze schrijft over hippe trendy strandtenten, slaapplekken, koffietentjes, winkels, surfscholen, het strandleven en nog veel meer. ook kwam haar nieuwste project, “Like a Local Map” aan bod, een schitterende tekening met een leuke plattegrond van Zandvoort, die ze te koop heeft voor guesthouses en hotels om uit te delen aan hun gasten of voor strandpaviljoens en restaurants om te gebruiken als placemat. We vonden hem zo mooi dat we hem maar meteen hebben toegevoegd aan deze pagina. Als laatste en omdat we wat tijd over hadden, vertelde Gert-Jan van Kuijk (hij was toch al in de studio) over zijn andere project, De Zandvoort Podcast die hij samen met de hoofdredacteur Gillis Kok van de Zandvoortse Courant doet, over een bijzondere aflevering die er recentelijk was. We hopen ooit deze podcasts allemaal te mogen uitzenden natuurlijk.

Klik op een onderwerp hieronder, het interview start meteen.

  1. Over zijn recent gepubliceerde moederdag-gedicht GMZ-2021-05-08-01 – Gast: Marco Termes 3:13
  2. Terugblik op de verlenging van de uitzend-licentie GMZ-2021-05-08-02 – Gast: Maureen Bal 10:22
  3. In de rubriek “Hoe is het nu met…” GMZ-2021-05-08-03 – Gast: Andor Sandbergen 11:32
  4. Over het redacteurschap bij Goedemorgen Zandvoort GMZ-2021-05-08-04 – Gast: Gert-Jan van Kuijk 1:29
  5. Wat is de status van Pluspunt en de activiteiten daar? GMZ-2021-05-08-05 – Gast: Gerrie Rutte 6:02
  6. Over de scouting Stella Maris GMZ-2021-05-08-06 – Gast: Menno Hoekstra 11:03
  7. De curator van de nieuwe tentoonstelling in het Zandvoorts museum GMZ-2021-05-08-07 – Gast: Dolf Middelhoff 7:40
  8. Over haar web-blog Liefs uit Zandvoort & Like a Local Map GMZ-2021-05-08-08 – Gast: Kristel Veerman 11:58
  9. Over de Zandvoortse Podcast en een speciale aflevering daarvan GMZ-2021-05-08-09 – Gast: Gert-Jan van Kuijk 3:45
Deel dit bericht!