ZANDVOORT – Deze uitzending stond geheel in het teken van anticiperen op onverwachtse zaken, er waren dan ook maar liefst 9 interviews in plaatse van de gebruikelijk 6 en de regisseur, ondergetekende, liet zich niet gek maken alhoewel er van een technisch vlekkeloos verlopen uitzending in het eerste uur al snel geen sprake meer was. Desalniettemin was het weer een enerverende uitzending met zowel de burgemeester van Zandvoort alsmede een wethouder die ook in de uitzending kwamen.

Als eerste kwam de voorzitter van het Genootschap Oud Zandvoort en al enige tijd woonachtig in Leimuiden, Paul Olieslagers aan het woord. Zijn verhuizing naar buiten Zandvoort heeft zijn betrokkenheid met Zandvoort alleen maar versterkt, lijkt het wel. Na 15 jaar voorzitter te zijn geweest bij toneelvereniging Wim Hildering werd hij voorzitter bij het Genootschap Oud Zandvoort maar bleef wel toneelspelen en recentelijk werd mede door zijn inzet als voorzitter van het Bestuur Stichting Joods Monument Zandvoort het Joodse “ZIGGO-kastje” in de Dr. Joh. G. Mezgerstraat vervangen door een echt Joods namenmonument wat meer recht doet aan hetgeen gebeurd is in de Tweede Wereldoorlog. En nu is Paul Olieslagers een crowdfund-actie begonnen voor de KNRM station Zandvoort voor drie nieuwe professionale camera’s. Hierna was het de beurt aan onze burgervader David Moolenburgh over het `Sturingskader Drukke Dagen Zandvoort` waar het nodige over werd geschreven op de facebook-pagina van de VVD Zandvoort. Als derde gast kwam Anja Westerweel, tevens presentatrice bij het ZFM-programma Rainbow Radio Zandvoort en ambassadeur van Pride at the Beach aan het woord. Als afsluiting van het 1e uur kwam de bekende boswachter cq. duinwachter Gerard Scholten aan het woord om de stand van zaken in de Amsterdamse Waterleiding Duinen toe te lichten. Een gesprek met Gerard is altijd erg leuk om naar te luisteren, we denken omdat hij van zijn beroep ook zijn hobby heeft gemaakt, gezien zijn aanstekelijke enthousiaste manier van vertellen.
In het 2e uur werd er wel volgens het schema gehandeld en keerde de rust terug. Dachten we. Als eerste kwam Duco Boukes vertellen over Sjors Educatief en Sjors Creatief, waarbij kinderen op een eenvoudige en laagdrempelige manier kennis maken met Zandvoortse verenigingen. Vervolgens kwam Sander ten Bosch een laatste oproep doen om Side Events aan te melden voor het aankomende F1-weekend op 5 september. Als laatste, dachten we, kwam Othmane Fertout aan de telefoon om te vertellen over een vervolg op het Talenthouse Sportweekend wat recentelijk met Pinksteren een groot succes was op het terrein van SV Zandvoort. We dachten toen dat we aan het einde van het programma waren maar wethouder Raymond van Haeften belde in om een reactie op het verhaal van Othmane Fertout te geven en aldus geschiedde.

Om naar het interview te luisteren, klik op een onderwerp hieronder, het begint direct af te spelen.

  1. Over de recentelijk gestartte crowdfund-actie voor de KNRM GMZ-2021-05-29-01 – Gast: Paul Olieslagers 7:30
  2. Over de enorme hoeveelheid felle reacties op Facebook aangaande een eventuele afsluiting van Zandvoort bij drukte GMZ-2021-05-29-02 – Gast: de burgemeester van Zandvoort, David Moolenburgh 4:17
  3. Ambassadeur van Pride at the Beach GMZ-2021-05-29-03 – Gast: Anja Westerweel 8:54
  4. Gert van Kuijk legt uit wat er aan vooraf is gegaan MBT de VVD-perikelen GMZ-2021-05-29-04 – Gast: Gert van Kuijk 5:33
  5. De stand van zaken in de Amterdamse Waterleiding Duinen GMZ-2021-05-29-05 – Gast: Gerard Scholten 9:47
  6. Over Sjors Educatief en Sjors Creatief GMZ-2021-05-29-06 – Gast: Duco Boukes 10:47
  7. Over de laatste oproep voor het aanmelden voor Side Events bij de F1 GMZ-2021-05-29-07 – Gast: Sander ten Bosch 11:40
  8. Over talentscouting bij SV Zandvoort GMZ-2021-05-29-08 – Gast: Othmane Fertout 7:59
  9. Een reactie op het interview met Othmane Fertout GMZ-2021-05-29-09 – Gast: Wethouder Raymond van Haeften 1:44
Deel dit bericht!