TILBURG – We zijn vandaag (donderdag 20 mei 2021) op bezoek in Tilburg bij Rob Vermijs, onze gast van deze aflevering van “De Krochten, een zoektocht naar de wortels van de Nederrock”.

Rob gaat ons alles vertellen over de wortels van de nederrock, met namen in het zuiden van Nederland en over de interactie popmuziek-maatschappij. Het is een prachtig tijdsbeeld van de jaren ‘60 en ’70 door iemand die bij alle trends uit die tijd betrokken was (Posjet, de Effenaar, eerste hoofdbestuur van de VVDM!). Met smakelijke verhalen over een tour van Shakin’ Stevens and the Sunsets en een ontmoeting in Louisiana met de Cajun muzikant annex sheriff Blackie Forestier.

Rob Vermijs is producent van tv-series en documentaires. Hij was in de jaren zestig en zeventig coördinator en programmeur popmuziek van Trefcentrum Posjet in Tilburg en heeft daar alle grote bands geprogrammeerd en zien optreden.

Klik op 1 van de 2 uren hieronder, het interview begint meteen. Veel luisterplezier!

  1. De Krochten aflevering 8, 1e uur: Rob Vermijs o.a. Trefcentrum Posjet, de Effenaar en het eerste hoofdbestuur van de VVDM 58:32
  2. De Krochten aflevering 8, 2e uur: Rob Vermijs o.a. Trefcentrum Posjet, de Effenaar en het eerste hoofdbestuur van de VVDM 58:37
Deel dit bericht!