ZANDVOORT – De uitzending van 5 juni 2021 stond vrijwel geheel in het teken van de Zandvoortse politiek. De redactie werd gedaan door Gert-Jan van Kuijk, samen met Ben Zonneveld, de presentatie werd eveneens door beide heren gedaan en de techniek en muziek werd verzorgd door ondergetekende, Cor Draijer. Als eerste gast kwam Peter Wortel aan de telefoon om terug te blikken op de inmiddels afgelopen periode van buurtbemiddeling. Peter Wortel is mediator en Adviseur Beleid & Innovatie bij MeerWaarde, een welzijnsinstelling in Haarlemmermeer.

Als tweede onderwerp stonden de interne perikelen bij de VVD op de agenda. Hiervoor waren voormalig VVD raadslid en voormalig VVD statenlid bij de Provincie Noord-Holland, Jerry Kramer en de (Interim) Manager & Voorzitter Bevolkingszorg van de 25 veiligheidsregio’s, Ankie Griekspoor-Verdurmen naar de studio gekomen. Beiden zijn bestuursleden bij de VVD. Het werd een dubbel interview, de muziek is tussen de twee interviews weggeknipt, waardoor het hele interview in 1 keer te beluisteren is. We houden de VVD-website in de gaten, want die is nog niet bijgewerkt. Hans Drommel en Ellen Verheij, waar het voornamelijk om ging, staan namelijk nog steeds op de VVD-website.

In het 2e uur waren er wat telefonische communicatie-problemen (de telefoon werd niet opgenomen bij de volgende gast) en werd mede-presentator Gert-Jan van Kuijk eventjes geïnterviewd door co-presentator Ben Zonneveld over de pod-cast van de Zandvoortse Courant. Vervolgens kregen we toch Jeroen Traudes te pakken om ons even bij te praten over de voortgang van de omgevingsvisie. Daarna was het de beurt aan onze burgervader David Moolenburgh, die overigens zijn eigen WIKI-pedia pagina heeft. Maar dat terzijde. Eveneens terzijde is een artikel in Binnenlands Bestuur met een interessant interview met de heer Moolenburgh. Daarvan was onze burgemeester niet voor op de radio, wel om meer ruchtbaarheid te geven aan een nieuwe gratis cursus Politiek Actief, die de gemeenteraad  op dinsdag 15 juni, donderdag 24 juni en donderdag 1 juli organiseert. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van 19.30 tot 22.00 uur. De laatste gast van deze aflevering van inmiddels Goedemiddag Zandvoort was OPZ-fractielid Peter Kramer die zich ernstig zorgen maakt over de Ambtelijke samenwerking met Haarlem, die gewoon een fusie is geworden en dat deze steeds duurder wordt, terwijl het goedkoper zou worden. En zo vlogen de twee uren om.

Om naar de interviews te luisteren, kunt u op 1 van de onderwerpen hieronder klikken. Het interview start meteen.

  1. Hoe is de inmiddels afgelopen buurtbemiddelings-periode verlopen? GMZ-2021-06-05-01 – Gast: Peter Wortel 14:11
  2. Een dubbel interview over de interne perikelen bij de VVD GMZ-2021-06-05-02 – Gasten: Jerry Kramer en Ankie Griekspoor 28:59
  3. Korte update van Gert-Jan van Kuijk over de podcast van de Zandvoortse Courant GMZ-2021-06-05-03 – Gast: Gert-Jan van Kuijk 2:29
  4. Onderwerp is de oproep van de gemeente Zandvoort aan de inwoners om meer kennis op te doen van de lokale politiek GMZ-2021-06-05-04 – Gast: David Moolenburg 9:30
  5. Over de voortgang van de omgevingsvisie GMZ-2021-06-05-05 – Gast: Jeroen Traudes 11:58
  6. Over de ambtelijke samenwerking die gewoon een fusie is en het alsmaar duurder worden daarvan GMZ-2021-06-05-06 – Gast: Peter Kramer 20:22
Deel dit bericht!