HOEK VAN HOLLAND – Vandaag (donderdag 10 juni 2021) zijn we met de Krochten in het RockArt Museum in Hoek van Holland en praten we met Jaap Schut, muziekliefhebber en directeur van Museum RockArt te Hoek van Holland. Jaap gaat ons in dit interview alles vertellen over zijn museum en natuurlijk ook over 70 jaar Nederlandse Popmuziekgeschiedenis.

In Museum RockArt vind je de Nederlandse popmuziekgeschiedenis vanaf de jaren vijftig tot nu. Van Armand tot ZZ en de Maskers, van Indorock tot de Golden Earring en van Jazz tot Rock & Roll. De interessante collectie bestaat o.a. uit gitaren, drumstellen, bühnekleding, posters, gewonnen prijzen, gouden en platina albums, Lp’s, singles, boeken, muziekbladen, fanclubbladen, hoesontwerpen, contracten, foto’s, video’s, zwart/wit fotokaarten, flipperkasten, oude versterkers en van alles en nog wat in relatie met popmuziek. Bijzondere onderdelen van de museumcollectie zijn ook de gerestaureerde boordstudio van het zendschip Veronica, en de mengtafel van de Soundpush Studio’s waarmee opnames zijn gemaakt door veel Nederpop bands en artiesten. Onder andere Venus is hiermee mee opgenomen, en de demo van Radar Love .

We gaan horen hoe gedreven en enthousiast Jaap over zijn museum is “Mijn doel is om uiteindelijk een nationaal popmuseum achter te laten met eeuwigheidswaarde” En natuurlijk draaien we mooie Nederlandse popmuziek bij zijn geweldige verhalen. Wordt dus gepakt door het enthousiasme van Jaap, zijn verhalen en de muziek.
Een bezoek aan het museum Rockart is zeker de moeite dubbel en dwars waard!

Het adres is Zekkenstraat 42, 3151 XP Hoek van Holland, maar bel even van te voren of kijk op de website van het museum voor de openingstijden.

Klik op 1 van de 2 uren hieronder, het interview begint meteen. Veel luisterplezier!

  1. De Krochten aflevering 10, 1e uur: Jaap Schut Het RockArt Museum in Hoek van Holland 59:01
  2. De Krochten aflevering 10, 2e uur: Jaap Schut Het RockArt Museum in Hoek van Holland 60:13
Deel dit bericht!