ZANDVOORT – Ieder jaar in december verschijnt de Top2000 en ieder jaar horen we bekende de kerstplaten waaronder Christmas was a Friend of mine van Fay Lovsky. Dit is ook één van de grotere hits van deze multi-instrumentaliste die eigenlijk gezien haar oeuvre een grotere plaats verdiend in de canon van de Nederlandse muziek.

Ze startte eind jaren 70 als studente van de Rietveld academie en met geld dat zij verdiende met filmpjes voor de VARA quiz 2 voor 12 kocht zij een Revox 4 sporen bandrecorder. En de rest is geschiedenis. In haar eentje speelt ze alle instrumentpartijen in en neemt alle zangpartijen voor haar rekening,. De eerste platen Sound on Sound, Confetti, Origami zijn verfrissend en worden al of niet terecht tot de Nederlandse New Wave gerekend. Vele projecten volgen zoals de samenwerking met Joost Swarte, La Bande Dessinée, muziek voor theater, medewerking aan het laatste album van Kasabian en begin 2022 wordt er een album met nieuwe nummers verwacht.

Klik op 1 van de 2 uren hieronder om te luisteren naar het mooie gesprek met deze boeiende vrouw opgenomen op 25 juni 2021 in de studio van Zandvoort FM.

  1. De Krochten aflevering 11, 1e uur: Fay Lovsky Vocaliste en multi-instrumentaliste Fay Lovsky 61:47
  2. De Krochten aflevering 11, 2e uur: Fay Lovsky Vocaliste en multi-instrumentaliste Fay Lovsky 60:11
Deel dit bericht!