AMSTERDAM-WEST – De Krochten gaan 29 september op bezoek bij Marc de Reus in zijn fraai verbouwde huis ergens in Amsterdam West. Die fraaie locatie is niet zo gek want Marc is een architect opgeleid aan de TU Delft. Maar in dit interview zullen we hem vooral uithoren over De DIV, de eigenzinnige, Nederlandstalige new wave band met funk invloeden afkomstig uit Delft en zijn andere muzikale activiteiten.

Marc was de bassist van de DIV en heeft daarmee een belangrijke rol in het strakke en hoekige geluid van de DIV. We gaan terug naar de eerste stappen op zijn muzikale pad, hoe werd De DIV opgericht, hoe kwamen De DIV platen tot stand, de live optredens en de muzikale avonturen die Marc nog meer beleefde.

In vlot tempo komen de eerste De DIV optredens voorbij, de samenwerking met producer Jean-Marie Aerts (bekend van TC Matic) voor de plaat Open Zee, zijn werk als producer voor o.a. Spo Pee O Dee, La Pat en King Bee en de hereniging met zanger (en collega architect) Art Zaaijer als duo in de eveneens Nederlandstalige samenwerking onder de naam Mannen op de Maan.

De tijd vliegt voorbij met deze muzikale duizendpoot die aangeeft weer meer muzikale activiteiten te willen oppakken. Wij zijn benieuwd!

Klik hieronder om het interview te starten

  1. De Krochten aflevering 13, 1e uur: Marc de Reus Over o.a. De DIV, Spo Pee O Dee, La Pat, King Bee en Mannen op de Maan 59:08
  2. De Krochten aflevering 13, 2e uur: Marc de Reus Over o.a. De DIV, Spo Pee O Dee, La Pat, King Bee en Mannen op de Maan 60:46
De DIV
Deel dit bericht!