ZANDVOORT – Op zaterdag 16 oktober 2021 vond de wekelijkse uitzending plaats van het informatieve programma Goedemorgen Zandvoort. De redactie wil graag uitbreiden naar 2x per week en daarom zoeken we een techneut die door ons opgeleid gaat worden voor op de woensdag-morgen van 10 tot 12 uur. Mocht je dit interessant vinden of iemand weten, dan horen we dit graag via het email adres c.draijer @ zfmzandvoort.nl.

De presentatie werd deze keer gedaan door Jelmer Koper en Gert van Kuijk, die tevens de samenstelling van deze uitzending verzorgde en de techniek, regie en muziek werd verzorgd door ondergetekende, Cor Draijer.

Als eerste kwam Maurice Kauffman, voorlichter brandpreventie bij de Veiligheidsregio Kennemerland de rookmelder aanbevelen aangezien dit levens redt. Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. De rookmelder plicht geldt al jaren in nieuwbouw woning. Vreemd eigenlijk, want brand maakt geen onderscheid tussen nieuwbouw en bestaande bouw. De meeste slachtoffers vallen ’s nachts door het inademen van rook. Heeft u geen rookmelder na 1 juli 2022 dan kan dit een probleem gaan opleveren met de uitkering van de verzekering na een brand. Hierna was het de beurt aan Sven Drommel, de nieuwe lijsttrekker van de VVD in Zandvoort die kwam vertellen hoe het op de recentelijk gehouden Algemene Leden Vergadering gegaan is en wie er nu allemaal op de kieslijst staan. De concept-lijst is inmiddels bekend maar behalve de lijsttrekker zelf is nog niet bekend wie er op de plaatsen 2 t/m 9 komen te staan. Het laatste interview in het 1e uur werd gehouden met Peter -de baas van het kaas- Tromp, waarmee diverse ondernemerszaken werden besproken in het kader van de Ondernemers Vereniging Zandvoort.

In het 2e uur was Jerry Kramer naar de studio gekomen om uit de doeken te doen hoe het nu zit met de oprichting van de nieuwe politieke partij Jong Zandvoort, waarbij hij betrokken is. De domeinnaam voor een website is er al maar aangezien de partij net een paar dagen was opgericht, zal de inhoud nog moeten worden geschreven voor deze website. We zullen het volgen en er over berichten als er nieuws is. Ronald Cassee van IVN (Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid) afdeling Zuid-Kennemerland kwam enthousiast vertellen over de aankomende wandelingen, waaronder een paddestoelen-excursie en er zijn nog veel meer activiteiten. Kijkt u hiervoor op de website van het IVN. Als laatste gast kwam Joyce Stijger van Whole Fit enthousiast vertellen dat ze nu in Zandvoort Noord zitten in/aan de Hertzstraat. Ik moest zelf even kijken waar die straat nu zat maar het is dus een zijstraat van de Kamerlingh Onnesstraat. Wederom zag ik toen op google maps de Réaumurstraat, een straat die maar weinigen kennen want er staan geen woningen in deze straat in Zandvoort Noord. Maar dat terzijde.

Klik op een onderwerp hieronder en het interview begint meteen.

  1. Over de maand van de rookmelder GMZ-2021-10-16-01 – Gast: Maurice Kauffman 14:06
  2. Over de recentelijk gehouden ALV bij de Zandvoortse VVD GMZ-2021-10-16-02 – Gast: Sven Drommel 15:23
  3. Over diverse ondernemerszaken en de ALV van de ondernemersvereniging Zandvoort GMZ-2021-10-16-03 – Gast: Peter Tromp 12:33
  4. Over de nieuwe politieke partij Jong Zandvoort GMZ-2021-10-16-04 – Gast: Jerry Kramer 14:26
  5. Over de wandelingen bij de IVN GMZ-2021-10-16-05 – Gast: Ronald Cassee 10:41
  6. Over Whole-Fit GMZ-2021-10-16-06 – Gast: Joyce Stijger 7:16
  7. De volledige uitzending van het 1e uur (duurt ca.5 seconden voordat het begint ivm bufferen) Goedemorgen Zandvoort 16-10-2021 56:47
  8. De volledige uitzending van het 2e uur (duurt ca.5 seconden voordat het begint ivm bufferen) Goedemorgen Zandvoort 16-10-2021 56:03


Deel dit bericht!