ZANDVOORT – Op zaterdag 23 oktober 2021 vond weer de wekelijkse uitzending plaats van het informatieve programma Goedemorgen Zandvoort. De redactie wil graag uitbreiden naar 2x per week en daarom zoeken we een techneut die door ons opgeleid gaat worden voor op de woensdag-morgen van 10 tot 12 uur. Mocht je dit interessant vinden of iemand weten, dan horen we dit graag via het email adres c.draijer @ zfmzandvoort.nl of bel even of stuur een whatsapp naar 06 3614 9717.De presentatie werd deze keer opnieuw gedaan door Jelmer Koper en Gert van Kuijk, die tevens de samenstelling van deze uitzending verzorgde en de techniek, regie en muziek werd verzorgd door ondergetekende, Cor Draijer. Ben Zonneveld was jarig deze dag en was daarom niet beschikbaar.

Als eerste gast kwam Tom van der Veen, de voorzitter van het Hoteloverleg Zandvoort, in de uitzending om zijn visie omtrent het parkeren te ventileren, welke recentelijk via Ondernemers Belangen Zandvoort in een brief aan de gemeenteraad is verstuurd. De brief is hier te lezen. Na dit interessante gesprek kwam Harm Groustra, woordvoerder van de GGD Kennemerland in de uitzending om verslag te doen van de Covid-19 situatie in Zandvoort en de regio. Via het Corona dashboard van de Rijksoverheid kan de actuele stand van zaken worden geraadpleegd, er waren op zaterdag, 23 oktober 2021, 2 positieve testen. Het dashboard is op zondag 24 oktober geraadpleegd en u kunt dit dagelijks bekijken via deze link. Overigens is het sinds kort ook mogelijk om gratis een Test voor Toegang te doen in de Haltestraat. Maakt u daarvoor een afspraak via de website Testen voor Toegang. U kunt nog steeds geïnfecteerd raken ook al bent u gevaccineerd. Maak bij twijfel een afspraak voor een gratis test indien u toch klachten heeft.
Muziekmaker Rogier de Nijs kwam als laatste in het 1e uur vertellen hij hij muziek maakt met plastic afval-materiaal en dat hij gestart is met een project in Zandvoort. Hoe hij dat in Berlijn deed in het hoofdgebouw van de voormalige Oostduitse Radio, kunt u hier bekijken. In Nederland is hij het project “BEAT Plastic Waste” gestart, een project in samenwerking met de bibliotheken waaraan bezoekers kunnen deelnemen, meedenken en bijdragen. Onze presentator Gert van Kuijk wilde al meteen zijn kliko met plastic afval langsbrengen maar dat is niet de bedoeling. Via de website Beat Plastic Waste kunt u kijken wat nu precies de bedoeling is, op 20-11-2021 is er een sessie in de bibliotheek van Zandvoort. Aanmelden kan ook via de bibliotheek.

In het tweede uur kwam Duco Boukes, sportcoach bij Team Sportservice Noord-Holland vertellen over een nieuwe sportieve aktiviteit voor ouderen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de eigen lokale Zandvoortse website. Als tweede gast in het tweede uur kwam Simone Königs vertellen over de trainingen die zij geeft om te stoppen met roken. Wilt u stoppen en u vindt het moeilijk, dan kunt u hier meer informatie vinden. De cursus is niet gratis, maar vaak wordt deze geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Als laatste gast kwam de vice-voorzitter van de Zandvoortse Reddingsbrigade, Ernst Brokmeier, naar de studio, om terug te blikken op het zomerseizoen van 2021.

Voor de interviews of de complete uitzending van het 1e of het 2e uur, kunt u klikken op een onderwerp hieronder, het interview start meteen. Voor de uurs-uitzendingen kan het gebeuren dat het een aantal seconden duurt voordat het start in verband met het laden van het bestand.


  1. Wat vindt de voorzitter van het Hotel Overleg van de nieuwe parkeerplannen GMZ-2021-10-23-01 – Gast: Ton van Veen 18:07
  2. Over de status van Corona in Zandvoort en de regio GMZ-2021-10-23-02 – Gast: Harm Grouwstra, voorlichter van de GGD 9:10
  3. Over muziek maken met plastic afval GMZ-2021-10-23-03 – Gast: Rogier de Nijs 13:58
  4. Over een nieuwe sportieve activiteit voor ouderen GMZ-2021-10-23-04 – Gast: Duco Boukes 9:02
  5. Over hoe te stoppen met roken GMZ-2021-10-23-05 – Gast: Simone Konigs 19:14
  6. Een terugblik op het zomerseizoen 2021 van de ZRB GMZ-2021-10-23-06 – Gast: Ernst Brokmeier 12:11
  7. De volledige uitzending van het 1e uur Goedemorgen Zandvoort 23-10-2021 56:54
  8. De volledige uitzending van het 2e uur Goedemorgen Zandvoort 23-10-2021 56:16
Deel dit bericht!