ZANDVOORT – Vandaag (woensdag 27 oktober) in deze aflevering van de Krochten aandacht voor de Haarlemse groep John de Revelator, een bluesband uit Haarlem, die al meer dan 50 jaar geweldige bluesmuziek maakt.

Bij ons in studio zijn 2 leden van het eerste uur aanwezig, Tom Huissen en (dorpsgenoot) Charles van de Heuvel. Samen met hen gaan we op zoek naar de wortels van de Nederrock en de geschiedenis van John the Revelator.

John the Revelator is vernoemd naar een a capella uitgevoerde bluestraditional van Son House. In 2018 vierde de band het 50-jarig bestaan, passend gevierd in het Haarlemse Patronaat samen met Oscar Benton en Barrelhouse.

Naast veel informatie over en muziek van John the Revelator, gaan we het ook hebben over Peter Green, het grote voorbeeld voor de band en in het bijzonder voor Tom.

  1. De Krochten aflevering 13, 1e uur: John the Revelator Over de Haarlemse Bluesband John de Revelator 56:36
  2. De Krochten aflevering 13, 2e uur: John the Revelator Over de Haarlemse Bluesband John de Revelator 58:55Deel dit bericht!