AMSTERDAM-OOST – Wie kent de uitdrukkingen Nederhop, vloeien, flex en moederneuker niet? Dankzij rapper Def P en zijn band Osdorp Posse zijn deze woorden in de onze taal (en soms ook in van Dale) opgenomen.
De Krochten is op 29 oktober op bezoek bij Pascal Griffioen (de echte naam van Def P) in zijn atelier in Amsterdam Oost om hem door te zagen over zijn jeugd in Amsterdam en zijn band de Osdorp Posse.


De projecten van Pascal beperken zich niet tot rap, maar hij ook schrijft en schildert hij. En met name bij die laatste activiteit kan hij in tijden van Corona zijn artistieke ei kwijt, nu er geen (of zeer beperkt) optredens mogelijk zijn.

Met Pascal Griffioen is een interview een feestje; de sappige quotes, mooie verhalen en zijn originele kijk op muziek maken en het leven. Het verhaal over het Osdorp Posse optreden op het festival Lowlands waar het enthousiaste publiek figuurlijk en bijna letterlijk de tent afbrak.

In 2009 stopte de Posse er na 20 jaar mee maar dat betekent niet dat Def P geen muziek meer maakt. Samenwerkingen met onder andere jazz musici in de band Blender, feestmuziek met de ska band the Beatbusters maar ook als Def P worden op plaat uitgebracht.

Twee uur genieten van zijn belevenissen in die Origineel Amsterdamse taal !

  1. De Krochten aflevering 15, 1e uur: Pascal Griffioen / Def P Over Def P. , de Osdorp Posse, de band Blender en de ska band the Beatbusters 59:05
  2. De Krochten aflevering 15, 2e uur: Pascal Griffioen / Def P Over Def P. , de Osdorp Posse, de band Blender en de ska band the Beatbusters 60:00
Pascal Griffioen voor de microfoon van De Krochten. Foto: Pim Grooff (c)

Deel dit bericht!