ZANDVOORT – Vandaag (woensdag 3 november) bij ons in de ZFM Studio, Henk Hofstede. Samen met hem gaan we, ook in deze aflevering van de Krochten, weer op zoek naar de wortels van de Nederrock.

Henk is een veelzijdig man. Niet alleen zanger, gitarist, componist en tekstschrijver van de Amsterdamse popgroep de Nits, maar ook solo artiest en samenwerkend met andere muzikanten zoals bijv. de projecten Aardige Jongens, Avalanche Quartet en natuurlijk Frits met Freek de Jonge.
Daarnaast is hij ook bezig met film en vormgeving, natuurlijk altijd in relatie tot muziek. Een goed voorbeeld is La Grande Parade, maar hier zullen we het straks zeker over hebben.

Hij richtte in 1974 de Nits op met Alex Roelofs, Rob Kloet en Michiel Peters en scoorde met die band in de jaren tachtig hits als ‘Nescio’, ‘Adieu Sweet Bahnhof’ en ‘In The Dutch Mountains’.
De Nits bestaat nu al bijna 50 jaar, waarvan Henk zelf zegt “Ja, dat is heel lang. Daar moet je niet al teveel over nadenken. Het is wel waar dat we de hele tijd gespeeld hebben. Je hebt wel meer bands die zeggen we bestaan vijftig jaar of veertig jaar, maar die hebben dan tien of twintig jaar niets gedaan. Maar dat is bij ons eigenlijk altijd doorgegaan. Dat vind ik wel heel bijzonder.”

Klik op 1 van de 2 uitzend-uren hieronder. Het kan enkele seconden duren voordat het start in verband met bufferen, afhankelijk van de snelheid van uw internet-verbinding (hebben wij gemerkt).

  1. De Krochten aflevering 16, 1e uur: Henk Hofstede Over De Nits, Aardige Jongens, Avalanche Quartet en natuurlijk Frits met Freek de Jonge 59:57
  2. De Krochten aflevering 16, 2e uur: Henk Hofstede Over De Nits, Aardige Jongens, Avalanche Quartet en natuurlijk Frits met Freek de Jonge 60:25
Deel dit bericht!