Dit keer is onze gast in “De Krochten, een zoektocht naar de wortels van de Nederrock” Jean-Paul van Mierlo. Samen met hem gaan we o.a. in op het leven en de muziek van Adrian Borland.

Jean-Paul is geen uitvoerend muzikant maar heeft een grote betrokkenheid bij een aantal bekende en minder bekende bands. Hij is groot bewonderaar van de Rotterdamse band Spasmodique en is onder anders schrijver van het boek 20 jaar Spasmodique, From the cellar of roses en hij is ook de beheerder van de Spasmodique website.
Met Jean-Paul gaan we spreken over zijn andere grote muzikale liefde: namelijk the Sound, een post-punk band uit Engeland.

De oplettende luisteraar zal zeggen, hé dat is geen Nederlands band! Dat klopt! Maar de voorman van de band, Adrian Borland heeft in Nederland gewoond. Enige tijd in Haarlem namelijk en heeft bijvoorbeeld met Wouter Planteijdt en Sjako samengewerkt. Maar belangrijker is dat Jean-Paul de nalatenschap beheerd van Adrian die op 41 jarige leeftijd zelfmoord pleegde.

Daarnaast heeft hij ook een film over Adrian gemaakt ‘Walking the opposite direction‘. Kortom , voldoende stof om ons te verdiepen in Adrian Borland en zijn bands. Tijdens deze uitzending doen we ook een klein zijstapje naar een andere held van Jean-Paul, Johan Cruijff.

Klik op 1 van de 2 interview-uren hieronder, het kan een aantal seconden duren voordat het start in verband met het bufferen van de audio-stream

  1. De Krochten aflevering 18, 1e uur: Jean-Paul van Mierlo over Adrian Borland Over het leven en de muziek van Adrian Borland 59:13
  2. De Krochten aflevering 18, 2e uur: Jean-Paul van Mierlo over Adrian Borland Over het leven en de muziek van Adrian Borland 1:01:18
Adrian Borland (6-12-1957 – 26-04-1999)

Deel dit bericht!