ZANDVOORT – Dit keer is onze gast in “De Krochten, een zoektocht naar de wortels van de Nederrock” Erik de Jong beter bekend als Spinvis. Ooit is Erik eind jaren 80 samen met zijn broer begonnen in de Utrechtse punkband the Duds. Daarna ook actief met in andere bands en stijlen met o.a. Hi-Jinx. Om uiteindelijk in april 2002 groots door te breken met zijn eerste Spinvis album ….. genaamd Spinvis.

Het debuutalbum werd uitstekend gerecenseerd, ontvangen en verkocht en was het begin van een reeks van vele mooie opvolgers en samenwerkingen. De andere kunstvormen lijken voor Erik ook belangrijk gezien zijn werk met o.a. wijlen dichter Simon Vinkenoog en cartoonist Hank Kolk.

Erik de Jong is in twintig jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse pop-landschap. Zijn succesvolle debuutalbum leek moeilijk op te volgen, maar toch wist hij die kwaliteit te evenaren met platen als Dagen Van Gras, Dagen Van Stro (2005), Tot Ziens, Justine Keller (2011) en Trein Vuur Dageraad (2017).
Ook zijn nieuwste album 7.6.9.6. (2020) haalde ogenschijnlijk moeiteloos alle jaarlijstjes.

Een blik in de Caleidoscoop van Spinvis is nooit hetzelfde. En toch weet je meteen met wie je van doen hebt. In het zweet van de festivalweide, het pluche van het theater of de weerklank van je eigen vensterbank; zijn muziek brengt iedereen die ervoor open staat samen in hetzelfde gemoed.

Klik op 1 van de 2 uitzend-uren. Het kan enkele seconden duren voordat het begint ivm bufferen van de stream.

  1. De Krochten aflevering 19, 1e uur: Erik de Jong alias Spinvis Over o.a. The Duds, Hi-Jinx, Spinvis, dichter Simon Vinkenoog en cartoonist Hank Kolk 59:16
  2. De Krochten aflevering 19, 2e uur: Erik de Jong alias Spinvis Over o.a. The Duds, Hi-Jinx, Spinvis, dichter Simon Vinkenoog en cartoonist Hank Kolk 59:21
Deel dit bericht!