ZANDVOORT – De uitzending van 12 februari 2022 werd mogelijk gemaakt door de redactie, bestaande uit Ben Zonneveld en Gerrie Rutte, de presentatie die werd gedaan door Jelmer Koper en gast-presentator Roy van Buuringen en de techniek, muziek en voor-montage werd verzorgd door Cor Draijer.

Als eerste kwam Joke van Looij vertellen wat een taalcoach nu precies is en dat men nog diverse taalcoaches zoekt. Een taalcoach is een vrijwilliger die één keer in de week afspreekt met een statushouder (‘nieuwkomer’), die de Nederlandse taal leert en op een taalschool zit. Tijdens die afspraak praten zij over alledaagse dingen, het leven in Nederland, de gewoontes in het land van herkomst. Zo leert de nieuwkomer beter Nederlands spreken en de Nederlandse samenleving beter kennen. Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland weet daar alles van en via Pluspunt kunt u kennismaken met statushouders die een taalcoach zoeken. Hierna hadden we een gesprek ingepland met Kim van Schaik van Prakkie & More maar door omstandigheden konden we haar niet bereiken. Hopelijk de volgende keer wel. We gingen na enkele platen te hebben gedraaid naar het volgende onderwerp en dat was de boswachter, eigenlijk ook duinwachter Gerard Scholten en die kwam enthousiast vertellen wat je in februari allemaal kunt zien in de duinen.

In het tweede uur spraken we met Jente van huiswerk expert After’s Cool. Met Zandvoort erbij zijn er nu 10 plaatsen waar scholieren worden geholpen met het leren en huiswerk maken. Als laatste onderwerp spraken we met Romy en Jelmer Koper, die zijn rol als presentator even terzijde legde om te vertellen wat het jongerendebat precies inhoudt en dat dit plaats gaat vinden op 18 februari. Het debat wordt ook door ZFM live uitgezonden op het ZFM TV-kanaal en niet alleen het geluid maar ook met beeld.

Jelmer Koper en Romy zijn de debat-leiders op 18 februari


Klik op een onderwerp hieronder, het interview begint meteen. In verband met het zogeheten bufferen kan het een paar seconden duren voordat het interview start.

  1. Wat is een taalcoach en hoe kun je dat worden? GMZ-2022-02-12-01 – Gast: Joke van Looij 11:16
  2. Wat is er te zien in de duinen in februari? GMZ-2022-02-12-02 – Gast: Duinwachter Gerard Scholten 11:15
  3. Wat is de huiswerk expert After’s Cool? GMZ-2022-02-12-03 – Gast: Jente 11:03
  4. Over het aankomende jongerendebat GMZ-2022-02-12-04 – Gast: Romy en Jelmer 11:24
  5. De volledige uitzending van het 1e uur GMZ-2021-02-12 56:47
  6. De volledige uitzending van het 2e uur GMZ-2021-02-12 56:48
Deel dit bericht!