ZANDVOORT – De uitzending van 4 april 2022 werd deze keer gedaan zonder Ronald Hueskens want die zat op het moment van uitzenden thuis in de lappenmand, te herstellen van Covid-19. Anja Westerweel deed de uitzending en kreeg ondersteuning van Jelmer Koper en Mirko Gerrits.

De interviews in deze uitzending waren als eerste met Donya van Heezik, die de website Zij aan Zij beheert, hét online platform voor Vrouwen die van Vrouwen houden. Als tweede had Anja Westerweel een vantevoren opgenomen interview met Illine Ceelen, die een onderzoek doet naar de effecten van de Canal Parade. Zij zoekt nog mensen die willen deelnemen aan dit onderzoek. Wil jij je – n.a.v. het interview met Iline Ceelen – opgeven voor deelname aan het onderzoek over de Canal Parade, stuur dan een mailtje naar: i.ceelen @ student.vu.nl 🌈

In het tweede uur kwam de column van Jelmer aan bod, Jelmer’s Journaal in Kleur en we hadden een interview met Frank Vos over het rapport acceptatie en discriminatie van LHBTIQ+ personen in Zaanstad. In samenwerking met Stichting De Zaanse Regenboog, Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland en Stichting Paarse Vrijdag Krant heeft de gemeente Zaanstad in het najaar van 2021 een onderzoek uitgevoerd naar acceptatie en discriminatie van lhbtiq+ personen in Zaanstad. Opvallend is dat vanuit het perspectief van de inwoners een vrij rooskleurig beeld geschetst wordt. Met de acceptatie van lhbtiq+ zit het, als de samenleving enkel uit de onderzochte inwoners en hun netwerk zou bestaan, wel goed. Het beeld van de doelgroep zelf is aanzienlijk minder rooskleurig. Ruim de helft van de onderzochte Zaanse lhbtiq+ personen had het afgelopen jaar te maken discriminatie, de helft daadwerkelijk met een vorm van verbaal of fysiek geweld. Non-binaire personen en jongere lhbtiq+ personen zijn extra kwetsbaar, zo blijkt uit dit onderzoek.

Klik op een onderwerp uit de lijst hieronder en u kunt het interview horen. In verband met het zogeheten ‘bufferen’ kan het enkele seconden duren voordat het begint af te spelen.

  1. Over Zij aan Zij, voor vrouwen die van vrouwen houden RRZ-2022-04-04-01 – Gast: Donya van Heezik 7:57
  2. Over het onderzoek naar de effecten van de Canal Parade RRZ-2022-04-04-02 – Gast: Illine Celen 13:59
  3. Jelmer’s Journaal in Kleur RRZ-2022-04-04-03 – Gast: Jelmer Koper 5:29
  4. Over het rapport acceptatie & discriminatie van LHBTIQ+-personen in Zaanstad RRZ-2022-04-04-04 – Gast: Frankie Vos 12:02
  5. 2022-04-04 – Rainbow Radio Zandvoort 1e uur 56:58
  6. 2022-04-04 – Rainbow Radio Zandvoort 2e uur 58:26
Deel dit bericht!