ZANDVOORT – Op deze prachtige dag presenteerden wij weer een interessant programma. Irene de Jager was net tereuggekeerd uit het zonnige Spanje en presenteerde voor het eerst dit jaar het programma, de redactie was gedaan door de onvolprezen Gerrie Rutte die sinds het onverwachtse overlijden van Gert van Kuijk nu al weer maanden de redactie doet en daar zijn we heel erg blij mee. Ikzelf, Cor Draijer, had weer een leuke playlist met muziek samengesteld voor tussen de onderwerpen door en ik deed ook de techniek omdat op het laatste moment mijn ingeplande collega, die onderling al had geruild, toch niet kon. Maar we zijn heel flexibel.

Als eerste kwam Marianne Rebel naar de studio om vertellen over de nieuwe Kinderkunstlijn en speciaal voor haar had ik als openingsnummer een heel leuke nummer uitgezocht van Jan Leliveld die over Marianne zingt.

Als tweede deden we een interview met Hilly Jansen over de tentoonstelling die nu gaande is in het Zandvoorts Museum en kregen we te horen wat er te verwachten is als nieuwe tentoonstelling. Hierna was het de beurt aan Roy van Buuringen die trots aankondigde dat de kofferbakmarkt weer terugkomt en deze keer groter zal zijn dan tevoren. U kunt hier meer informatie krijgen indien u ook op deze markt wilt staan.

In het tweede uur kwam burgemeester David Moolenburgh naar de studio om ons bij te praten over de opvang van 120 Oekrainse vluchtelingen op het Curidex terrein, daar waar de voormalige Corodex fabriek stond en wat nu onderdeel is van de Curie-driehoek. Hierna kwam Leontine Trijber vertellen over de Grote Glimlach route op vrijdag 20 mei en dat er een lied is gemaakt door Zangeres Helen Botman en zanger-gitarist Peter van Vleuten met de titel “Samen in Zandvoort”, een schitterend en ontroerend liedje.

Als laatste kwam Hans Reijmers vertellen dat The Preacher Men op 8 mei bij Jazz in Zandvoort komt optreden. Een bijzondere groep die beroemd is geworden door hun Edison Award winnende album ‘BLUE’

Hans Reijmers (L) en Irene de Jager (R) tijdens het gesprek over The Preacher Men. Foto: Cor Draijer

Klik op een onderwerp hieronder om het interview te beluisteren of luister naar het hele uur.
  1. De Kinderkunstlijn heeft dit jaar als thema De Toekomst Van Zandvoort GMZ-2022-05-07-01 – Gast: Marianne Rebel 14:21
  2. Over de tentoonstellingen in het museum, wat is er nu en wat komt er straks GMZ-2022-05-07-02 – Gast: Hilly Jansen 12:51
  3. De Kofferbakmarkt is dit jaar weer terug en wordt nog groter GMZ-2022-05-07-03 – Gast: Roy van Buuringen 11:17
  4. Over de tijdelijke opvang van 120 Oekrainse vluchtelingen op het voormalige Corodex-terrein (Curiedex) GMZ-2022-05-07-04 – Gast: Burgemeester David Moolenburgh 14:50
  5. De agenda van deze week GMZ-2022-05-07-05 – Gast: Iris Vooren 7:12
  6. Over de Grote Glimlach Route op vrijdag 20 mei 2020 en het speciale lied GMZ-2022-05-07-06 – Gast: Leontine Trijber 8:00
  7. Over Jazz in Zandvoort op 8 mei met The Preacher Men GMZ-2022-05-07-07 – Gast: Hans Reijmers 7:27
  8. Het 1e uur van Goedemorgen Zandvoort 07-05-2022 56:50
  9. Het 2e uur van Goedemorgen Zandvoort 07-05-2022 57:20
Deel dit bericht!