ZANDVOORT – De uitzending van Goedemorgen Zandvoort bestond weer uit gevarieerde onderwerpen met dank aan Gerrie Rutte. Er was alleen een probleem met de bezetting, behalve ikzelf kon er niemand want door een foutje in de planning had iedereen van het team die ochtend wat anders te doen. Aangezien alleen presenteren niet zo leuk is, had ik een gast-presentator geregeld in de persoon van David Heidebrink (zie foto hierboven), die bereidt was om in te vallen zodat het toch nog een leuke duo-presentatie werd.

Wat gingen we behandelen? Als eerste kwam Marjolein van Haaften aan de telefoon die ging vertellen over het Pink Panel Onderzoek. Lesbiënnes, homo- en biseksuelen, transgender, intersekse en queerpersonen (LHBTIQ+personen) kunnen de digitale vragenlijst van het Pink Panel invullen met vragen over (on)veiligheid en discriminatie-ervaringen in hun woongemeente. Homovijandigheid komt niet alleen voor in Amsterdam, maar recent ook in Haarlem, Zandvoort, Velsen, Beverwijk, Bloemendaal en Haarlemmermeer. Om te weten hoe het gesteld is met de veiligheidsgevoelens van LHBTIQ+ personen in deze gemeenten en in andere gemeenten in Kennemerland doet Bureau Discriminatiezaken Kennemerland sinds 2008 structureel onderzoek onder deze doelgroep, middels het Pink Panel. Meer informatie kunt u terugvinden bij het bureau discriminatiezaken.

Als tweede kwam Arnold van Vliet, Bioloog bij de Universiteit van Wageningen een oproep doen voor het Tuinteken telteams waarvoor hij mensen zocht om teken te tellen in de Zandvoortse tuinen. Jaarlijks worden naar schatting vijfhonderdduizend tekenbeten opgelopen in de tuin, ook midden in de stad. Uit een analyse van tekenbeetmeldingen via Tekenradar.nl blijkt dat vanuit elke gemeente meldingen uit de tuin komen. Om erachter te komen waar in de tuin hoeveel teken zitten, zoekt Wageningen University dertig tuintekentelteams die van 11 tot en met 19 juni in hun tuin teken gaan vangen. Meer informatie om hieraan deel te nemen kunt u hier vinden.

Als laatste kwam Ronald Cassee het laatste nieuws vertellen over de IVN-excursies. U kunt daar meer informatie over terugvinden op de website van het IVN, welke u hier kunt bekijken.

In het tweede uur waren Marco Deen en Ronald van Tiggelen van de PVV naar de studio gekomen om ons bij te praten wat er nu aan de hand is met het nieuwe parkeerbeleid van de gemeente Zandvoort welke ingaat per 1 juli 2022. Het facebook is hierover inmiddels ontploft, veel mensen hebben er de P in en er zijn grote problemen met de aanvragen voor een parkeervergunningen want veel aanvragen worden afgewezen. Deen vertelde over de toezeggingen van wethouder Verheij en ook wat de PVV van plan is, indien de beantwoordingen van de vragen onvoldoende is. In de laatste raadsvergadering werd er ruim twee uur gediscussieerd en door toezeggingen van wethouder Verheij werd een ingediende motie door de PVV ingetrokken. “Fijn deze toezeggingen, de woorden van de wethouder doen ons deugt”, aldus Marco Deen van de PVV. We gaan het zien waartoe het gaat leiden.

Hierna was het de beurt aan een charmante dame met de mooie naam Vevean Popal, die enthousiast kwam vertellen over het nieuwe vrouwencafé bij Pluspunt die elke vrijdag vanaf 13 mei van 10:00 uur tot 12:00 uur wordt gehouden. Meer informatie hierover kunt u hier teruglezen op de website van het Pluspunt.

Als laatste kwam Gillis Kok vertellen dat we in 2022 alsnog een nieuwjaarsreceptie gaan krijgen. De oorspronkelijke receptie kon vanwege corona-beperkingen niet doorgaan maar hij komt er toch met een half jaar vertraging en wel op 17 juni in Beachclub 10. Aanvang 19:30 tot 23:30.

Klik op een onderwerp hieronder en het interview zal meteen beginnen.

  1. Over het Pink Panel Onderzoek in de regio Kennemerland GMZ-2022-05-28-01 – Gast: Marjolein van Haaften 10:27
  2. Tuinteken telteams gezocht GMZ-2022-05-28-02 – Gast: Bioloog Arnold van Vliet 8:53
  3. Over de laatste stand van zaken mbt de IVN excursies GMZ-2022-05-28-03 – Gast: Ronald Cassee 11:27
  4. Over het aankomende nieuwe parkeerbeleid per 1 juli 2022 GMZ-2022-05-28-04 – Gast: Marco Deen en Ronald van Tiggelen van de PVV 21:54
  5. Nieuw in Pluspunt: Vrouwencafé GMZ-2022-05-28-05 – Gast: Vevean Popal 9:13
  6. Over de naar 17 juni uitgestelde nieuwjaarsreceptie GMZ-2022-05-28-06 – Gast: Gillis Kok 9:32
  7. De agenda van deze week GMZ-2022-05-28-07 – Gast: Iris Vooren 1:57
  8. 1e uur Goedemorgen Zandvoort 28-05-2022 57:04
  9. 2e uur Goedemorgen Zandvoort 28-05-2022 57:31
Deel dit bericht!