Medewerkers van Huis in de Duinen bedachten de actie #24uurdoenvoorhetpaviljoen. Met als doel om Het Paviljoen straks ook daadwerkelijk in gebruik te kunnen nemen. Wat de status is, kunt u in het interview horen.

ZANDVOORT – De uitzending van Goedemorgen Zandvoort op de 30e juli 2022 verliep iets anders dan gepland. De oorspronkelijke bezetting was met Ger Loogman en ondergetekende, Cor Draijer. Echter, doordat mijn telefoon niet goed onder de oplader zat, was de telefoon leeg en dus ging mijn alarm niet af waardoor ik mij versliep. Gelukkig was onze hoofdredacteur Hans Botman ook in de studio aanwezig en ontstond er, noodgedwongen, een onverwachte duo-presentatie.

Als eerste kwam Helma Meeuwissen in de uitzending want momenteel wordt er druk gebouwd bij Huis in de Duinen. Er komen mooie appartementen, maar er wordt ook een ontmoetingsplek, Het Paviljoen, gerealiseerd voor alle Zandvoorters. Er is nu actie gevoerd voor de inrichting van Het Paviljoen en we wilden graag weten wat er nu precies gaat gebeuren. Als tweede kwam Martine Porienski-Botman vertellen wat er nu gaat gebeuren in de bibliotheek op de vooravond van de Pride. Als derde en laatste kwam een uitspraak in de landelijke media aan bod: “Gedumpt, ongevaccineerd en gedragsproblemen: De drempel voor een huisdier is te laag.” Met tijd over, het vele thuiszitten en sociaal isoleren leek het veel Nederlanders een leuk idee: een huisdier aanschaffen. Volgens schattingen van dierenwelzijnsorganisatie Sophia-Vereeniging hebben het afgelopen jaar een tot anderhalf miljoen Nederlanders een huisdier aangeschaft. Door toenemende vraag hebben dierenverkopers hun aanbod vergroot, door extra te fokken of door dieren uit het buitenland te importeren. Asielen en opvangcentra hebben het druk en Agnes Sol kwam vertellen over de zomerdrukte bij het dierenasiel in Zandvoort.

In het 2e uur kwam Willem v/d Sloot vertellen over zijn aktie Bramen Plukken voor het Goede Doel. Hierna was het de beurt aan Linda Oudendijk over het zomerprogramma in de Blauwe Tram en kwam Adam Spoor vertellen over de nieuwe muziekinvulling bij de Blauwe Tram waarvan hij de aftrap doet. Vervolgens liet de techniek ons in de steek en was het niet mogelijk om Charlotte Diependaal over het Candlelight concert bij Paal 69 te spreken en ook het laatste onderwerp, hoe Zandvoort Beyond er dit jaar gaat uitzien met Sander ten Bosch, kwam te vervallen. Deze onderwerpen zijn doorgeschoven naar de volgende week.

Klik op een onderwerp hieronder en het interview zal beginnen af te spelen. Voor degenen die de interviews willen downloaden; de bestanden kunt u hier vinden.

  1. Actie voor de inrichting van Het Paviljoen. Maar, wat is het Paviljoen? GMZ-2022-07-30-01 – Gast: Helma Meeuwissen 9:13
  2. Wat is er te doen in de bibliotheek vooraf aan de pride at the Beach? GMZ-2022-07-30-02 – Gast: Martine Porienski-Botman 10:36
  3. Over de zomerdrukte in het dierenasiel GMZ-2022-07-30-03 – Gast: Agnes Sol 13:56
  4. Over bramen plukken voor het goede doel GMZ-2022-07-30-04 – Gast: Willem vd Sloot 13:56
  5. Over het zomerprogramma en de nieuwe muziekinvulling bij de Blauwe Tram GMZ-2022-07-30-05 – Gast: Linda Oudendijk en Adam Spoor 15:10
  6. Het complete 1e uur van de uitzending 56:50
  7. Het complete 2e uur van de uitzending 57:22
Deel dit bericht!