Dit keer is onze gast Rudy van den Berg, beter bekend als Rudy Bennett, zanger en voorman van de beroemde Haagse ‘sixties’ band The Motions. In de jaren 60 domineerden The Motions, samen met o.a. Golden Earring, Shocking Blue, Q65, en Tee-Set de Nederlandse poppodia en de Top 40-hitlijst. Rudy Bennett schreef muziekgeschiedenis door in 1964 in het voorprogramma te spelen van The Rolling Stones in het Kurhaus in Scheveningen. En in 1967 spelen The Motions in het voorprogramma van de legendarische Jimi Hendrix Experience.

In 1966 begon Rudy naast The Motions, ook een solocarrière en scoorde in 1967 een hit met How Can We Hang On to a Dream?. Hetzelfde jaar verliet Robby Van Leeuwen The Motions om Shocking Blue op te richten en volgde er een periode van diverse bezettingswisselingen. In 1970 viel de band definitief uiteen.
Daarna is Rudy verder gegaan als solo artiest, maar ook in nieuwe bands als Jupiter en als producer. In de laatste jaren is Rudy te zien geweest in het theater met shows als ‘Rot op met die geraniums’ over de jaren ’50 en ’60 van de twintigste eeuw.

Het goede nieuws is dat de Motions ook weer gaan optreden in een ijzersterke nieuwe sterbezetting. Met natuurlijk de charismatische originele zanger en frontman Rudy Bennett. En, kort geleden hebben ze weer een nieuwe single uitgebracht ‘It Won’t Get Any Better Than This’ Dus ben je benieuwd naar de verhalen en de muziek van Rudy Bennett, luister dan deze interessante aflevering van de ‘De Krochten’ op ZFM Radio.

Playlists van ZFM Radioprogramma “De Krochten”.

Als aanvulling op de programma’s hebben wij Spotify playlists gemaakt van de nummers die gespeeld zijn in het programma aangevuld met favorieten van onze gast. De playlist van deze uitzending kan je vinden op Spotify: “De Krochten Rudy Bennett”.

Noot: Helaas staan niet alle songs van Bennett & Bee op Spotify.

The Motions (foto: pr)

klik op 1 van de 2 bestanden en het interview zal beginnen af te spelen.
  1. Aflevering 22, 1e uur: Rudy Bennet 58:51
  2. Aflevering 22, 2e uur: Rudy Bennet 59:12
Deel dit bericht!