Dit keer gaan we met onze gast Wim Dekker op zoek naar de Haarlemse Underground wortels van de Nederlandse rock – en popmuziek. Wim is een Haarlemse keyboardspeler die begin jaren 80 in de New Wave band The Minny Pops speelde, maar ook met andere bands zoals Smalts en Elektra furore maakte.

In de bijna veertig jaren dat Wim Dekker actief is in de muziek, werkt hij verder onder andere in de platenzaken Boudisque en Amigos (zijn eigen zaak in Haarlem), produceert hij hiphop en rockmuziek, werkt hij bij platenmaatschappij Virgin, was promotor bij MOJO, heeft hij een galerie voor Oost-Europese kunst, richt hij mede de club Streetlife in Amsterdam op, werkt hij in de jaren ’90 voor de RoXY en hij is ook nog eens directeur en oprichter van Blowpipe records waarop hij met name elektronische muziek uitbrengt. Daarnaast heeft hij sinds jaar en dag een voorliefde voor de Oost-Europese cinema, die hij in het westen uitbrengt onder zijn dvd-label Moskwood.

Wim is ook collega radiopresentator bij Haarlem 105 waar hij in zijn programma ‘Haarlem Underground’ de ontwikkelingen van de alternatieve muziek in Haarlem volgt en laat horen. Kortom een man die van vele markten thuis is. Genoeg stof voor interessante verhalen. Dus, ben je benieuwd naar de verhalen en de muziek van Wim Dekker, luister dan naar deze weer geweldige afleveinrg van de ‘De Krochten’ op ZFM Radio.

Als aanvulling op de programma’s hebben wij Spotify playlists gemaakt van de nummers die gespeeld zijn in het programma aangevuld met favorieten van onze gast. De playlist van deze uitzending (plus veel andere relevante nummers) kan je vinden op Spotify: “De Krochten Wim Dekker”

Tijdens deze aflevering draaien we de volgende platen:

1e uur

 1. Smalts – Medium
 2. Roxy Music – Do The Strand
 3. Herb Alpert – Tijuana Taxi
 4. Minny Pops – Waiting (Outernational remix)
 5. Boudewijn De Groot – Voor de overlevenden
 6. Minny Pops – Kojak
 7. Tits – Daddy Is My Pusher
 8. Smalts – Werktitel #1

2e uur

 1. Guns N’ Roses – Sweet Child O’ Mine
 2. Smalts – Werktitel #7
 3. ENO – China My China
 4. Minny Pops – A Feeling
 5. Kye Sakamotho – Sukiyaki
 6. Minny Pops – Raag
 7. Love – The Good Humor Man He Sees Everything Like This
 8. Elektra – Freedom Train


Klik op 1 van de 2 bestanden en het interview zal beginnen
 1. De Krochten aflevering 23, 1e uur: Wim Dekker 59:34
 2. De Krochten aflevering 23, 2e uur: Wim Dekker 60:01
Deel dit bericht!