In deze uitzending van de Krochten gaan we echt terug naar de wortels van de Nederpop. Want vandaag is onze gast Tineke de Nooij, de eerste Nederlandse vrouwelijke DJ, die de Nederpop vanaf het begin heeft meegemaakt en misschien ook wel heeft gevormd.

Wie kent haar niet van o.a. haar tijd bij Veronica, illegaal en legaal, haar tijd bij Hilversum 3 en Hilversum 4. En natuurlijk haar televisieprogramma’s zoals Nederland Muziekland en Countdown, haar kookprogramma’s met bekende muzikanten, haar programma’s uit Moskou en nog veel meer.

Ze kan nog steeds niet stilzitten want kortgeleden is ze weer een nieuw avontuur gestart bij Veronica. Kortom, het wordt weer een interessante muziekreis maken door de Krochten van de Nederrock met onze gast Tineke de Nooij.

Playlists van ZFM Radioprogramma “De Krochten”.

Als aanvulling op de programma’s hebben wij Spotify playlists gemaakt van de nummers die gespeeld zijn in het programma aangevuld met favorieten van onze gast. De playlist van deze uitzending (plus veel andere relevante nummers) kan je vinden op Spotify: “De Krochten Tineke de Nooij”.

  1. Tineke de Nooij : De eerste Nederlandse vrouwelijke DJ (deel 1) 59:06
  2. Tineke de Nooij : De eerste Nederlandse vrouwelijke DJ (deel 2) 59:40
Deel dit bericht!