In deze uitzending van de Krochten praten we met Rik van Boeckel en Aernout van Hees.

Rik van Boeckel is naast muzikant ook (muziek)journalist en schrijver (poëzie, liederen). Hij schrijft over wereldmuziek maar ook jazz, hiphop, pop en soul hebben zijn interesse. Hij schrijft voor Jazzism, Cultuurpodium (www.cultuurpodium.nl), Written in Music (www.writeinmusic.com) en Tattoo Planet. Kortgeleden heeft hij samen met Arnout van Hees – percussionist en dubmaster – en The Dub Ark heeft hij de cd De dromende dansers gemaakt.

Rik is een zeer ervaren djembé- en percussiedocent en geeft workshops aan volwassenen, jongeren en kinderen; ook op lagere en middelbare scholen. Rik volgde workshops in West-Afrika (Senegal) en Nederland o.a. bij masterdrummer Aly N’ Diaye Rose. Hij nam conga en bongolessen op Cuba en verdiepte zich ook in flamenco ritmes op de cajón.

Hij maakt al meer dan 50 jaar muziek, vaak gebaseerd op Afrikaanse ritmes en instrumenten als de Kora en Balafoon. Zijn laatste cd de Dromende Dansers, welke hij samen met The Dub Ark heeft gemaakt, gaan wij natuurlijk ook uitgebreid bespreken. Daarvoor heeft Rik ook Aernout van Hees, lid van the Dub Ark meegenomen.

  1. De Krochten aflevering 027 – 1e uur Rik van Boeckel 01:00:27
  2. De Krochten aflevering 027 – 2e uur Rik van Boeckel 00:59:00
Deel dit bericht!