De Krochten afl. 28: Mick Ness in de studio van de Zandvoortse Omroep Organisatie.

In deze uitzending van de Krochten gaan we samen met Mick Ness terug naar aanvang jaren 80 en met name het begin van de Ultra beweging in Amsterdam. Deze postpunk beweging bracht meer experiment in de muziek door gebruik van o.a. elektronica en drumsynth.

Bands als de Minny Pops, Tox Model, Mekanik Commando en the Tapes maakten deel uit van deze beweging die zijn naam ontleend aan de thematische concertavonden in jongerencentrum Oktopus aan de Keizersgracht. In deze Ultra golf kwam ook onze gast van vandaag, Mick Ness boven drijven en brengt hij in 1981 zijn plaat Leave me your ears uit op het Torso label waarna een reeks van platen volgt:
Zoals Mecano, Erector Set, Sexepil, Stakbabber maar ook meer solowerk onder eigen naam.

Kortom, hoog tijd om kennis te maken met deze interessante multi-instrumentalist die nog steeds zeer actief is en recentelijk met Mecano UnLtd. in Athene heeft opgetreden. Daar stonden ze  naast bekende bands als Sisters of Mercy en VNV Nation op het Death Disco Open Air Festival.
Bovendien staat het volgende avontuur in Brazilië al te wachten, want op 9 september treed hij met  Mecano Un-Ltd. op in de Madame Club in Sao Paulo.

  1. De Krochten aflevering 028 – 1e uur Mick Ness 59:30
  2. De Krochten aflevering 028 – 2e uur Mick Ness 59:41
Deel dit bericht!