De Krochten aflevering 29 – André Manuel

In deze aflevering van de “Krochten, een zoektocht naar de wortels van de Nederrock” zijn we op bezoek bij een veelzijdig man, namelijk André Manuel. Muzikant, cabaretier, acteur, columnist en misschien nog veel meer.

Vanaf 1985 actief met de band Fratsen, daarna met Krang, Dancing Dollekamp en de Ketterse Fanfare.
Tegenwoordig is hij vooral bekend van zijn cabaretprogramma’s waarmee hij door Nederland toert en op dit ogenblik zijn programma ‘de Zieke Geest’ in de Nederlandse theaters speelt. De meeste luisteraars zullen hem waarschijnlijk kennen van zijn samenwerking met Typhoon in het nummer Zandloper uit 2014. Of van het bezoek dat Willem-Alexander en Maxima brachten aan zijn woonplaats Diepenheim en André ze op een ludieke wijze begroette.

We hopen vooral in te gaan op zijn muzikale avonturen maar zullen ongetwijfeld ook stil staan bij zijn andere kwaliteiten. Zoals zijn columns in Tubantia, zijn website maneman.nl en zijn werk als acteur.

Dus ben je benieuwd naar de verhalen van André, luister dan naar deze uitzending van De Krochten.

  1. De Krochten aflevering 029 – 1e uur André Manuel 59:40
  2. De Krochten aflevering 029 – 2e uur André Manuel 59:49
Deel dit bericht!