Elke donderdagavond staat de ZFM-studio vol met muzikanten, instrumenten en apparatuur. Alternative FM is hét live muziekprogramma met onder meer bands en solo muzikanten uit de regio.
 
Presentator Jaap Koper en technicus Marcus van Dam hebben sinds 2008 al vele bekende bands in de studio gehad. Zo zijn bijvoorbeeld Chef’Special en Sue the Night in het verleden onder meer te gast geweest en zijn zij nu een begrip in Nederland. Ook andere bands zoals Dakota, LAKSHMI, AlascA en Dandelion zijn in de ZFM-studio geweest en hebben inmiddels ook de aandacht van de landelijke media.
 
De uitzendingen die Jaap en Marcus samen maken zijn terug te luisteren en ook te zien op het eigen YouTube Kanaal ‘Alternative FM’. Het programma is op vele manieren te vinden. Via de sociale media op Facebook en Instagram, maar ook met een eigen website waar het laatste nieuws, recensies en uitzendingen op terug zijn te vinden. De uitzendingen zijn op donderdagavond tussen 19.00-22.00 uur en worden elke maandagavond op dezelfde tijd herhaald.

Nu de Covid-Pandemie voorbij is, is het weer mogelijk om voltallige bands te ontvangen in de studio. De interviews vinden veelal telefonisch plaats en er wordt geschakeld met (huis)concerten.

Onderstaand een aantal highlights zoals je die op ons YouTube Kanaal kunt vinden.

Sam Saxton samen met Bas Kors op 13 oktober 2022
Lizet Aviva in de uitzending van 20 oktober 2022
De uitzending met Max Poolman van 24 november 2022