Aanloop (10)

30 jan. 2020, Dan is het alweer aflevering 10 van de muzikale aanloop naar de Dutch Grand Prix op het Circuit Zandvoort. Ik graaf in het muzikale jaar 1985 op zowel het gebied van albums, hits en hier en daar wat obscure songs. Alles heeft te maken dat ik denk een centrale rol ga spelen op zondag 3 mei in de studio van ZFM Zandvoort en tsja, dan zullen er toch ook wel nummers uit dat jaar voorbij gaan komen.
In 1985 brengt het duo Dieter Meier en Boris Blank en beter bekend als Yello het album ‘Stella’ uit. Yello kennen de meesten wel van het voor het Circuit Zandvoort toepasselijke ‘The Race’. Alleen jammer, dat dit nummer pas na 1985 is uitgebracht. De muziek van Yello is ook regelmatig te horen geweest in de serie Miami Vice waar ik al eerder iets over heb geschreven in deze serie aanlopen
De dame die op het nummer is te horen, heb ik niet kunnen achterhalen, maar wie het weet mag het zeggen, want na vele Google pagina’s te hebben geraadpleegd, is het voor mij nog een mysterie. Het nummer is obscuur omdat de elektro overheerst, maar eigenlijk ook kenmerken vertoont van avant garde. Vooruitstrevend en gewaagd.

Jaap Koper
@jaapaltfm