Aanloop (12)

1 feb. 2020, Alweer deel 12 in de muzikale aanlopen naar de Dutch Grand Prix uit het jaar 1985. Dat jaar is het laatste jaar geweest dat de Formule 1 te zien en te horen is geweest op het Circuit Zandvoort. Juist daarom graaf ik in dat jaar naar een aantal muzikale stukken, die ik wellicht ook gebruik voor ZFM Zandvoort in het eerste weekend van mei.
Als je ‘1985’ zegt, zeg je wellicht ook Marty McFly en Doc Emmett Brown uit de ‘Back To The Future’ trilogie, waarin Michael J. Fox en Christopher Lloyd de hoofdrollen in spelen. De reeks begint met het eerste deel uit 1985. In de film zit Huey Lewis als cameo in de film en als jurylid bij een auditie waarbij hoofdpersoon Marty McFly wil meedoen aan een bandcompetitie.,,I am afraid that you played too loud”, zegt Lewis tegen een verbouwereerde Fox.
Een andere klassieke uitspraak in die film is deze: ,,Doc…You build a time machine out of a DeLorean?”. Antwoord: ,,It is the way I see. If you got a do it, yo have to it in style.”. De Doc in 1955 heeft het zelfs over het kabinet van Ronald Reagan in de jaren tachtig. Het zijn enkele hilarische momenten in een film die ik nog steeds op zijn tijd bekijk. Puur en alleen vanwege de dialogen tussen de twee hoofdrolspelers.
Heeft de film een link met de Dutch Grand Prix. Best wel. We gaan als een soort tijdreizigers door tijd en ruimte. Het is immers 35 jaar geleden dat wij hier een Grote Prijs van Nederland hebben gehad. Hoewel ik het wel leuk zal vinden als er echt ineens een DeLorean door de vernieuwde Arie Luyendijkbocht komt heen zetten.
Al eerder is hier vermeld, dat Huey Lewis een belangrijk aandeel heeft als het gaat om de muziek.’The Power Of Love’ is ook prominent te horen en zelfs in deze clip die niet te vinden is op het officiële YouTube kanaal van Huey Lewis, is er een sterke link met de film.


Jaap Koper
@jaapaltfm

Aanloop (12)