Aanloop (13)

2 feb. 2020, Daar heb je hem weer met zijn muzikale aanlopen naar de Dutch Grand Prix op het Circuit Zandvoort. Uitgangspunt is het muzikale jaar 1985, want dat is het jaar dat de laatste Grand Prix in Zandvoort te zien en horen is geweest in de duinen van Zandvoort. Voor mij aanleiding om eens te kijken wat dat jaar vooral op het hit gebied heeft opgeleverd en omdat ik dit wellicht kan gebruiken tijdens de centrale uitzending bij ZFM Zandvoort.
Voor deze opname smokkel ik weer een klein beetje, want het nummer is in 1984 opgenomen, maar vindt pas zijn weg in de hitlijsten in 1985. Bovendien ook nog actueel, want de dames gaan weer op pad in de theaters en hebben dat afgelopen week al kenbaar gemaakt in verschillende media en bij DWDD.
Hebben ze iets met het Circuit Zandvoort? Min of meer. Ooit hebben Patty, Sjeel, Angela, Esther, Anita en Ria de anti-slipschool bezocht van Rob Slotemaker. Dat is gebeurd aan het begin van de jaren tachtig op het moment dat de dames redelijk wat hits hebben gescoord. Baanspuiter van dienst op die dag…Je raadt het al: ‘Moi’. Tsja…Dat zijn van die momenten die je niet meer vergeet.
De titel van de tekst is denk ik ook nog toepasselijk voor het circus wat in het eerste weekend de duinenpiste gaat betreden.


Jaap Koper
@jaapaltfm