Aanloop (16)

5 feb. 2020, Weer een aflevering van de muzikale aanlopen uit 1985. Het jaar dat de Formule 1 voor het laatst te zien en te horen is geweest op het Circuit Zandvoort. Nu de DutchGP weer gaat komen na 35 jaar en ik waarschijnlijk op de racedag zelf in de studio van ZFM Zandvoort zit, lijkt het mij leuk om eens te kijken in het jaar 1985.
Deze aflevering kun je rustig ‘dampend’ noemen. Ooit zit ik ook ergens in die periode van 1985 of iets later nog te kijken in de Chin Chin notabene, naar live opnames van het Sunsplash Reggaefestival. Daar zie ik onder meer Sly Dunbar en Robbie Shakespeare opduiken en die staan daar te spelen, alsof het helemaal niets is. Het verbaast mij ook niets. Sly Dunbar heeft zelfs de productie gedaan van ‘Nipple to the bottle’ van Grace Jones en dat hoor je er wel aan af. Ook hebben beide heren de ritme sectie gevormd van Black Uhuru een reggaeband met behoorlijk wat muzikale aanhangers.
Eind 1985 besluit ik om samen met de broers Van der Smaal radio te gaan maken en dat doe ik op de dag van vandaag nog. In één van de eerste uitzendingen die ik doe (we nemen op dat moment het programma op), is dit nummer draaien. Het album heet ‘Language Barrier’ en stamt uit 1985 evenals dit dampende nummer wat je in de volle lengte moet horen op YouTube.


Jaap Koper
@jaapaltfm