Aanloop (17)

6 feb. 2020, Het is alweer aflevering nummer 17 sinds het moment dat het nog maar honderd dagen duurt in aanloop naar de DutchGP. De vraag is of het hen ongemerkt voorbij gaat, omdat ik in het weekend van de Formule 1 op het Circuit Zandvoort voor ZFM Zandvoort een rol krijg toebedeeld als centrale presentator. Waarom 1985? Dat is het laatste jaar geweest dat deze wagens te zien en horen zijn geweest in de Zandvoortse duinen en waar Niki Lauda deze Nederlandse Grand Prix op zijn naam heeft weten te schrijven.
Eigenlijk heb ik dit nummer gisteren moeten plaatsen omdat mijn jongere zussen Janneke en Tineke hun verjaardag hebben gevierd. Tsja…Beiden zijn niet op hun mondje gevallen. Dan heb ik ook nog mijn oudste zus Margaretha die in Australië werkt als dokter. De song slaat ook enigszins op mijn zussen, want in de titel zit het verstopt. Bovendien is het ook actueel want ook vandaag meldt het Financieel Dagblad weer iets over het onderwerp ‘Vrouwenquotum’. De wil is er nog wel, alleen de actie niet. Ook de Gooi en Eemlander doet een duit in het zakje als het gaat dat dit onderwerp iets is van de vorige eeuw. Nou…Je zult maar wethouder Ellen Verheij van de gemeente Zandvoort zijn en te maken hebben met de Formule 1 drukte. Je moet wel stevig in je schoenen staan, maar dat geldt niet alleen voor haar maar ook voor de rest van het Zandvoortse college.
Een robuust nummer die het nog steeds goed doet met een solerende Dave Stewart van The Eurythmics en in een topvorm verkerende soulzangers in de persoon van Aretha Franklin die na haar verschijning in The Blues Brothers weer een come back maakt. Later maakt Franklin nog samen met George Michael ‘I knew you wer waiting’ wat goed is voor een nummer één notering. IJzersterk!


Jaap Koper
@jaapaltfm