Aanloop (19)

8 feb. 2020, Bij het schrijven van deze muzikale aanloop uit 1985 naar de Dutch Grand Prix in mei, hangt voor mij de zorg van een storm die ‘Ciara’ heet boven het hoofd. De serie die ik nu alweer bijna drie weken doe op het sociale medium en misschien straks op het wereld wijde web heeft te maken met het jaar dat de laatste Formule 1 race op het Circuit Zandvoort heeft plaatsgevonden. Of ik deze ook voorbij laat komen tijdens de radio uitzending van ZFM Zandvoort bij dezelfde Dutch Grand Prix weet ik nog niet, maar het nummer is nog regelmatig te horen op de Nederlandse radio’s.
Het is van het vierde solo album ‘White City: A Novel’ wat Who gitarist Pete Townshend heeft uitgebracht in 1985. De single ‘Face The Face’ doet het goed, omdat het een snel nummer is. Over dit nummer heeft de gitarist van de Britse rockgroep wel eens gezegd dat het één en al overdub is. Dat is wel goed te horen. De blazers in dit nummer doen het voor mij eigenlijk.
Eerder heb ik al het nummer ‘Long Long Way To Go’ Van Phil Collins met Sting gedeeld in deze serie, omdat dat nummer is gebruikt in de politieserie Miami Vice waar ik een puike herinnering over heb gehouden. Niet alleen de serie is goed geweest. Ook de muziek erin. Deze van Townshend is ook in een aflevering gebruikt.

Jaap Koper
@jaapaltfm