Aanloop (21)

10 feb. 2020, Hoe kun je de actualiteit verbinden met 1985? In de serie muzikale aanlopen waarbij de Dutch Grand Prix in het eerste weekend van mei een hoofdrol speelt op het Circuit Zandvoort en waarbij hetzelfde circuit het decor heeft gevormd voor de laatste Formule 1 race in 1985. Wellicht dat ik deze ook kan draaien in de uitzending die we als ZFM Zandvoort rondom de Nederlandse Grand Prix na 35 jaar weer mee kunnen nemen. Grasduinen kan soms leuk zijn.
Deze song heeft in mijn ogen wel zeker een verbinding met gisteren en vandaag, ondanks dat de song alweer 35 jaar geleden is gemaakt. De liefde kan soms stormachtig zijn, waar karakters ook kunnen botsen en waarbij de brokstukken lastig zijn te lijmen. Allemaal binnen één leven. Het zal voor meerdere mensen kunnen gelden. Zeker tegen de razende wind die langs de Zandvoortse kust staat.
Onstuimig wellicht. Ierse muzikanten kunnen het in mijn ogen. Stap een willekeurige pub binnen en grote kans dat er in die pub ook live muziek is te horen. Het is een onderdeel van het leven. Clannad kennen de meesten van het nummer ‘Theme from Harry’s game’. Lange tijd sluit U2 met Bono Vox in de gelederen hun concerten af met dat nummer. Het leidt tot een samenwerking tussen de familie Brennan (Clannad) en Bono. Soms moet je relaties aan gaan in een mensenleven en daar de lessen uittrekken. In die zin kan je ook de metafoor plaatsen tussen Formule 1 baas Chase Carey en het Circuit Zandvoort. Aan iets beginnen, ervan genieten en later kunnen zeggen dat het goed is om iets te hebben gedaan, hoe ‘bumpy’ dingen ook kunnen zijn met deze mooie song.


Jaap Koper
@jaapaltfm