Aanloop (22)

11 feb. 2020, Muzikale aanloop nummer 22 alweer in de richting van de Dutch Grand Prix op het Circuit Zandvoort. In het eerste weekend van mei is na 35 jaar dat de de Formule 1 weer terugkeert binnen de gemeentegrenzen van Zandvoort en ik waarschijnlijk daar een rol in ga spelen bij ZFM Zandvoort. Het jaar 1985 heb ik gekozen, omdat dit het laatste jaar is geweest dat de koningsklasse van de autosport te zien en te horen is geweest in de Zandvoortse duinen.
Wellicht is dit nummer van Tom Petty ook weer met een vette knipoog en dan wel richting de tegenstanders van de Formule 1 race op het Circuit Zandvoort. Ik ben Tom Petty gaan waarderen nadat Mart Smeets in ‘For the record’ op dinsdagmiddag zijn radioprogramma heeft gedaan op 3FM. Destijds Radio 3 en bij de VARA. Nu staat Smeets bekend als een wandelende encyclopedie als het gaat om sport, maar moet hij weer van vier wielen weinig hebben. Toch laat hij dat amper merken als hij samen met Jan Lammers tijdens de laatste Grote Prijs van Nederland door de pitsstraat loopt en de toelichtingen krijgt van de huidige sportieve directeur van de DutchGP.
Dan de song zelf. Het zal je maar gebeuren dat je Dave Stewart van The Eurythmics heet en een romantische affaire hebt met Stevie Nicks. Juist…Zij is van Fleetwood Mac. Zij heeft net een relatie beëindigd met Joe Walsh van The Eagles. Een dag later komt Walsh toch nog langs, maar Nicks werkt hem de deur uit. Stewart die in het huis aanwezig is, hoort haar letterlijk tegen Walsh zeggen: ‘Don’t come around here no more’. Genoeg voeding voor een song die Stewart en Petty om daar iets over te schrijven. 


Jaap Koper
@jaapaltfm