Aanloop (23)

12 feb. 2020, Met een uitzending van Alternative FM die morgen plaatsvindt, is er aandacht voor het tweede album waar David Moolenburgh mij op heeft gewezen uit het muzikale jaar 1985. Dat jaar is uitgangspunt voor een serie muzikale aanlopen naar de Dutch Grand Prix op het Circuit Zandvoort. 1985 is immers het laatste jaar dat de laatste Grand Prix van Nederland te zien en te horen is geweest in de Zandvoortse duinen. De duik in dat muzikale jaar heeft alles te maken met een mogelijke rol bij ZFM Zandvoort tijdens dat weekend.
Afgelopen week hebben we bij Alternative FM al twee nummers van het album ‘Love’ van The Cult laten horen. Nu tijd om op de sociale media één van de twee nummers in de schijnwerpers te zetten. Het grote publiek moet The Cult kennen van ‘She Sells Sanctuary’ uit onder meer de Top 2000. Dat nummer is terug te vinden op dit album, waar ook ‘She Sells Sanctuary’ op staat. Door David heb ik dat album nu al enkele malen gedraaid. Het verhaal van de liefde die soms zo vurig en brandend kan zijn, dat de zon haast te vergelijken is als de regen. Verlangen dat je er aan kunt branden.
De metafoor voor de race der races heeft daar uiteraard heel erg mee te maken. Het is bij het merendeel van de Zandvoorters een stille wens geweest dat deze race nog een keer terug mag komen. Nu het daadwerkelijk gaat gebeuren, is dat verlangen met vuur te vergelijken als de regen in zonnestralen die hopelijk in mei gaan neerdalen als de twintig bolides over het Zandvoortse asfalt razen tijdens de DutchGP. En inderdaad David…Het album en ook dit nummer staat als een huis.


Jaap Koper
@jaapaltfm