Aanloop (27)

16 feb. 2020, Vandaag weer eens een gewoon toegankelijk nummer waar denk ik de meesten wat aan hebben, tenzij je de Simple Minds verschrikkelijk vindt. Afgelopen week heeft het nummer ‘Mandela Day’ misschien wel weer in de belangstelling mogen staan, omdat het destijds dertig jaar geleden is geweest dat Mandela is vrijgekomen.
Het nummer wat ik vandaag heb uitgekozen, komt uit 1985 wat een goed jaar voor de Simple Minds is geweest. ‘Don’t you forget about me’, maar ook met een album ‘Once upon a time’, waar de nodige hits vanaf zijn gehaald. Het jaar 1985 licht ik in deze rubriek uit, omdat ik deze heb gekozen vanwege de Dutch Grand Prix die in het eerste weekend van mei op het Circuit Zandvoort zal gaan plaatsvinden. Het is dan immers 35 jaar geleden dat hier in Zandvoort er een Nederlandse Grand Prix is geweest. Kan deze in een uitzending van ZFM Zandvoort voorbij komen? Wie zal het zeggen.
Op dat album staan de nodige hitsingles zoals ‘All the things she said’ en ‘Sanctify yourself’. Een album waar ik blij dat ik die in mijn bezit heb. Ik kies voor een albumtrack omdat ook hier de metafoor gebruikt kan worden voor het gemis en de wens dat iets terug kan komen. 


Jaap Koper
@jaapaltfm