Aanloop (3)

23 jan. 2020, In aanloop naar de Dutch Grand Prix die in het eerste weekend van mei gaat plaatsvinden en waarbij ik betrokken ben voor ZFM Zandvoort, graaf ik in het jaar 1985. Het is het laatste jaar dat de Nederlandse Grand Prix te zien is geweest op het Circuit Zandvoort. Het is ook een test hoe lang ik dit ga volhouden.
Facebookvrienden George Brouwer en Sander van Staveren ga ik vandaag een plezier doen. In 1985 brengen de Dire Straits het album ‘Brothers in Arms’ uit. Dat doen zij ook op CD en in die dagen is de CD ‘hot’ te noemen. Phonogram is naar ik meen de maatschappij waar Dire Straits het materiaal op uit heeft gebracht en die maatschappij heeft een link met Philips die de compact disc ooit heeft uitgevonden.
Juist nu velen terug verlangen naar het warme van vinyl is het toen vanwege het kraakheldere en zuivere geluid van muziek. Op het album zelf, staan naast het titelnummer ook ‘So far away’, “Money for nothing’ en ‘The Walk of Life’. Om die laatste gaat het nu, want de link met een DutchGP is sport en wat er ook mis kan gaan.

Jaap Koper
@jaapaltfmkoper