Aanloop (30)

19 feb. 2020, Muzikaal grasduinen in jaartje 1985, omdat dit het laatste jaar is geweest dat een Nederlandse Grand Prix op het Circuit Zandvoort te zien en te horen is geweest. In aanloop naar de DutchGP in het eerste weekend van mei en waarbij ik bij ZFM Zandvoort misschien een centrale rol ga krijgen voor de presentatie van een programma op de dag zelf, kunnen er zo maar wat muzikale werken uit dat jaar voorbij komen. Soms een beetje gesmokkeld omdat een nummer in 1985 een hit is geworden of omdat het nummer in 1985 is gemaakt en pas een jaar later een hit is geworden. Het kan.
Deze komt van Nederlandse bodem. Een song die vergeten is, maar radiohelden als Gerard Ekdom en Rob Stenders zijn het nummer nog niet vergeten. Ekdom is geloof ik zelfs op zoek geweest naar een CD, maar die is niet te vinden. Ook ik heb de single nog ergens liggen. Gewoon omdat de productie goed in elkaar steekt. Daar kom ik zo nog op terug.
Dan de band. Ooit bekend als Urban Heroes met frontman Evert Nieuwstede die zwaar een stempel drukt op deze Haagse band. De voortzetting van de band heet Boom Boom Mancini. Volgens mij geïnspireerd op bokser Ray Mancini. Als het over de bokser gaat, dan is dat duidelijk in de tekst terug te horen. Ook de producers zijn illuster, want achter de productie schuilen Barry Hay en George Kooijmans. Ik hoef toch niet uit te leggen wie dat dan zijn. Ook uit Den Haag trouwens. Een leuke opname waarbij Kas van Iersel de band nog introduceert op YouTube.


Jaap Koper
@jaapaltfm