Aanloop (37)

26 feb. 2020, Er is een tijd geweest dat Zandvoort verschillende illustere horecabedrijven heeft gekend. Van de Boedha Club, Moustache, De Oase Bar (later The Wild Child en nu Buitenspel), Le Clou, The Chaplin Bar tot ergens in de buurt van de J.G. Mezgerstraat Estoril. Allemaal gevat in een Facebookgroep Barboek Zandvoort genaamd.
Wat heeft dat met een muzikale aanloop richting de Dutch Grand Prix op het Circuit Zandvoort te maken? Alles. In 1985 is een soulzangeres actief die ook nog in de James Bond film ‘A View To A Kill’ opduikt. Bovendien is 1985 het jaar geweest dat Zandvoort binnen de gemeentegrenzen een Formule 1 race heeft gekend. Ook deze kan in de uitzending van ZFM Zandvoort rondom de DutchGP worden meegenomen.
Het is nog net een tijd dat Hotel Bouwes op het Badhuisplein overeind staat en dat onderin een nachtclub zit. Cecils. Een initiatief van onder meer Lifa Lock die ook verschillende soul- en disco acts naar Nederland heeft weten te halen voor onder meer de Soulshow van Ferry Maat. Deze keer doet hij dat voor het illustere programma Countdown op televisie waar (als ik het goed heb) in die dagen Adam Curry de presentator is. Na afloop spoed het gezelschap zich naar Cecils om zich tegoed te doen aan het koud buffet. Alleen zijn er al lieden die zich niet kunnen beheersen en een begin hebben gemaakt nog voordat Grace Jones (want die is het) binnen komt wandelen. Jones heeft in 1985 een hit met ‘Slave To The Rhythm’. Elke keer als ik iets van Grace draai, moet ik aan dat ‘koud buffet’ verhaal denken bij de Cecils onder Hotel Bouwes. Ik weet niet waarom.


Jaap Koper
@jaapaltfm