Aanloop (38)

27 feb. 2020, In de jaren tachtig komt er in het Verenigd Koninkrijk een Britse band op, maar bij het lezen van de pagina op Wikipedia zit er ook een tragisch einde aan deze band.
De muzikale keuze uit 1985 is dit keer voor de Thompson Twins. 1985 kies ik, omdat ik een muzikale serie ben begonnen in aanloop naar de Dutch Grand Prix op het Circuit Zandvoort. In het eerste weekend van mei zullen we als ZFM Zandvoort daar uiteraard ook wat mee gaan doen en is 1985 niet zo maar een jaar, omdat dit het laatste jaar is geweest dat deze wagens door de Zandvoortse duinen hebben gereden.
‘In The Name Of Love’ is eigenlijk de eerste echte hit. Tot dan toe heeft de band een nogal geruisloos bestaan geleid. Die eerste echte hit is als drietal, waarbij frontman Tom Bailey en Alannah Currie een getrouwd stel vormen. Joe Leeway is de nummer drie in de band. Daarvoor heeft de band uit meerdere leden bestaan.
Het succes loopt vanaf dat moment en het einde begint zich af te tekenen rondom het Live Aid festival in 1985 (Daar ruim ik ook nog een aantal afleveringen voor in). Begin jaren negentig probeert de band het nog, maar is het contact met de hedendaagse muziek kwijt. Later zelfs nog onder een andere naam, maar het eindigt in een roemloos einde. Bailey en Currie zetten een punt achter hun huwelijk. Bailey gaat nog verder als muzikant, terwijl zijn ex vrouw een meubelmakerij start. Op het album ‘Here’s To Future Days’ staat de hitsingle ‘Don’t Mess With Doctor Dreams’, maar ook dit wonderschone nummer.


Jaap Koper
@jaapaltfm