Aanloop (4)

24 jan. 2020, Gaat hij het volhouden? Ja voorlopig wel 🙂
In aanloop naar de Dutch Grand Prix die in het eerste weekend van mei gaat plaatsvinden op het Circuit Zandvoort en waarbij ik betrokken ben voor ZFM Zandvoort, graaf ik in het muzikale jaar 1985. Het is het laatste jaar dat de Nederlandse Grand Prix te zien is geweest op het Circuit Zandvoort. Zoals eerder vermeld is het voor mij ook een test hoe lang ik dit ga volhouden.
Dan de clip van vandaag, Een nummer van Phil Collins’ album ‘No Jacket Required’. Ik heb gekozen voor de versie uit de politieserie Miami Vice. Die serie is voor mij iconisch en heeft ook een link met de Dutch Grand Prix, want acteur Don Johnson die gestalte geeft aan agent Sonny Crockett rijdt rond in razendsnelle Ferrari’s. Het is de serie met gebronste vrouwen in bikini’s, Ray Ben’s en louche coke dealers. In een aantal afleveringen zijn er ook muzikanten te zien, zoals Frank Zappa, Glenn Frey en Phil Collins zelf. Die laatste speelt de rol van een louche quizmaster.
Het nummer zelf heeft Collins gemaakt met Sting die hier over duidelijk op te horen is. Bovendien bestaat er op You Tube zelfs een opname van de twee waar zij samen dat nummer laten horen. Dat gebeurt tijdens het Live Aid festival in hetzelfde jaar. Daar kom ik nog op terug, want het optreden van Queen is daar legendarisch geweest en naast het feit dat Zandvoort de laatste Grand Prix in 1985 heeft gehad, is 1985 ook het jaar van Live Aid geweest. De versie van ‘Long Long Way To Go’ komt uit de serie Miami Vice en uit de aflevering waar Philip Michael Thomas als Rico Tubbs zie hoe zijn vriendin uit een Colombiaanse drugsfamilie voor zijn ogen vermoord ziet worden.

Jaap Koper
@jaapaltfmkoper