Aanloop (45)

5 maart 2020, Gisteren heb ik de twinkeling in de ogen van sportief directeur Jan Lammers gezien bij het openingsritueel door Max Verstappen met een Formule 1 wagen over het Circuit Zandvoort. De trots en het precies onder woorden brengen hoe veel Zandvoorters uitkijken naar wat eens weg is geweest.
Na deze muzikale aanloop uit 1985, komen er tien met diverse optredens uit Live Aid voorbij, omdat dit net als de laatste Grand Prix in 1985 heeft plaatsgevonden. Wederom is dit een nummer die kan worden toegevoegd aan het lijstje om in de uitzendingen van ZFM Zandvoort te worden meegenomen tijdens het weekend van de Dutch Grand Prix.
Kortom ik draag deze op aan Jan, omdat hij wel een beetje de hartendief is hier in Zandvoort. De metafoor hier is de liefde die de meeste Zandvoorters hebben voor de Formule 1 wagen en het geluid. Natuurlijk gaat dit nummer van Feargal Sharkey ook over iets anders, want na ‘A Good Heart’ komt hij met in mijn ogen een nog betere opvolger. Sharkey is voormalig bandlid van The Undertones en komt uit Noord-Ierland. Een zwak voor Britse popmuziek blijf ik houden. Meest opvallende songlijn is deze: But there’s no hard feelings. Let ook op het potje synchroon drummen. Na gisteren moeten we ook weer verder met alles wat te maken heeft met dit evenement. De opname komt weer uit het illustere muziekprogramma TopPop.

Jaap Koper
@jaapaltfm